Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jasikēvičs noraida "Raptors" asistenta darbu, paliks pie "Žalgira" stūres vēl vienu sezonu

Jasikēvičs noraida "Raptors" asistenta darbu, paliks pie "Žalgira" stūres vēl vienu sezonu
Šarūns Jasikēvičs
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgira" vadībai izdevies vienoties ar galveno treneri Šarūnu Jasikēviču par palikšanu amatā arī nākamajā sezonā, vēstī lietuviešu mediji.

Jasikēvičs par "Žalgira" galveno treneri nostrādājis divas ar pusi sezonas. Lai gan tā ir vienīgā pieredze kā galvenajam trenerim jebkurā līmenī, Jasikēviča sasniegtie rezultāti raisījuši lielu interesi par speciālistu gan šai pus, gan viņpus Atlantijas okeānam. Jau izsenis tiek runāts, ka Jasikēviču pie savas komandas stūres gribētu redzēt vairāki no Eiropas bagātākajiem klubiem, bet šovasar interesi izrādīja arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Toronto "Raptors".

Kanādas kluba prezidents Masai Udžiri viesojās Lietuvā vietējā čempionāta finālsērijas laikā, lai runātu ar Jasikēviču. Ja iepriekš tika vēstīts, ka interese varētu būt par par galvenā trenera pozīciju, tagad tiek rakstīts, ka Jasikēvičam esot piedāvāts darbs kā "Raptors" asistentam. Zināma interese par Jasikēviču no tā krasta bijusi arī iepriekš, piemēram, 2017. gadā Jasikēvičs atteicās no "Spurs" piedāvātās iespējas strādāt NBA vasaras līgā.

42 gadus vecais speciālists izvēlējies vēl vienu sezonu pavadīt "Žalgirī", ar ko aizvadītajā sezonā ne vien triumfēja Lietuvas čempionātā, bet arī sensacionāli izcīnīja trešo vietu ULEB Eirolīgā par spīti tam, ka "Žalgiris" bija klubs ar vienu no mazākajiem budžetiem turnīrā. Jasikēvičs jau sācis komplektāciju nākamajai sezonai, komandai pievienojot aizsargu Tomasu Volkapu, kā arī jau jūnija vidū tiekot skaidrībā ar visiem garajiem spēlētājiem.

Spānijas grands "Barcelona" vienojies par sadarbības turpināšanu ar galveno treneri Svetislavu Pešiču. 68 gadus vecais serbu speciālists šī gada februārī atgriezās pie Barselonas komandas stūres pēc 14 gadu pārtraukuma. 2003. gadā Pešičs aizveda "Barsu" līdz Eirolīgas čempiontitulam, bet pagājušajā sezonā komanda Eirolīgā izcīnīja tikai 11 uzvaras 30 mačos, paliekot 13. vietā. Tiesa, Pešičs komandu vadīja astoņos mačos, izcīnot četrus panākumus. Spānijas līgā "Barsa" pusfinālā piekāpās "Baskonia", bet vienu trofeju Pešiča vadībā izcīnīja, triumfējot Karaļa kausa izcīņā februāra vidū.

Spānijas čempione Madrides "Real" savukārt vienojusies par sadarbības turpināšanu ar amerikāni Treju Tompkinsu. 28 gadus vecis spēka uzbrucējs aizvadītajā sezonā Eirolīgā izcēlās ar 9,1 punktu un 5,2 atlēkušajām bumbām, kā arī ar 42% precizitāti uzbruka no tālmetienu līnijas.

Krievijas čempiones Maskavas CSKA prezidents Andrejs Vatutins ne apstiprināja, ne noliedza, ka arī nākamsezon komandas galvenais treneris būs Dmitris Itudis, taču atgādināja faktu, ka šobrīd Itudim ir spēkā esošs līgums ar klubu arī uz nākamo sezonu. 47 gadus vecais grieķu speciālists CSKA vadījis jau četras sezonas, 2016. gadā to aizvedot līdz Eirolīgas titulam. Aizvadītā sezona gan sagādāja vilšanos - Eiropas bagātākais klubs Eirolīgas pusfinālā zaudēja nākamajai čempionei Madrides "Real", bet cīņā par trešo vietu piekāpās arī Kauņas "Žalgirim".

Grieķijas čempione Atēnu "Panathiniakos" piektdien nesagaidīja atbildi no saspēles vadītāja Nika Kalatesa - klubs piedāvāja aizsargam trīs gadu līgumu par 6,5 miljoniem eiro un vēlējās skaidrību līdz darba nedēļas beigām. Tomēr Kalatess atbildi nesniedza, un tagad klubs sācis lūkoties pēc potenciālajām alternatīvām pirmā saspēles vadītāja pozīcijā.

29 gadus vecais Kalatess aizvadīja brīnišķīgu sezonu Eirolīgā, vidēji gūstot 14,5 punktus, atdodot 8,0 rezultatīvas piespēles, izcīnot 3,8 atlēkušās bumbas un pārtverot 1,7 bumbas. Kalatess bija viens no reālākajiem kandidātiem uz sezonas MVP balvu, ko gan beigās saņēma Luka Dončičs. Jau sezonas laikā parādījās runas, ka Kalatess vēloties šovasar mēģināt atgriezties NBA, kur pavadījis divas sezonas (2013-2015). Iespējams, tāpēc Kalatess vēl nav sniedzis atbildi Atēnu klubam.


, 2018-06-24 10:28, pirms 6 gadiem
Nav jau Bagijs, kas uz pirmo svilpienu pamet iepriekš iesākto...
, 2018-06-24 13:52, pirms 6 gadiem
Šaras grib vinnēt Eirolīgu ar Žalgiri. Man tā šķiet
, 2018-06-24 14:29, pirms 6 gadiem
A kur Bagijs tā ir izdarījis?
, 2018-06-24 14:30, pirms 6 gadiem
Pareizi , tur komandai 8 tādi asistenti jau priekšā .Bagatskis gan visu pamestu , lauztu līgumu un aizskrietu .
, 2018-06-24 14:33, pirms 6 gadiem
m.ruu rakstīja: Pareizi , tur komandai 8 tādi asistenti jau priekšā .Bagatskis gan visu pamestu , lauztu līgumu un aizskrietu .
un pareizi darītu, ir jāmaina vide, ja vienā esi visu izsmēlis
, 2018-06-24 14:49, pirms 6 gadiem
Šara noteikti nav sasniedzis visus augstākos mērķus, tādēļ arī grib vēl palikt un mēģināt uzvarēt Eiroligu! No NBA klubiem interese nepazudīs un par asistentu viņš varēs strādāt arī nākamgad, ja vien pats to vēlēsies! Viņš savā salīdzinoši īsajā trenera karjerā jau ir vairāk sasniedzis par Bagatski!
, 2018-06-24 15:11, pirms 6 gadiem
hokejists1188 rakstīja: Šara noteikti nav sasniedzis visus augstākos mērķus, tādēļ arī grib vēl palikt un mēģināt uzvarēt Eiroligu! No NBA klubiem interese nepazudīs un par asistentu viņš varēs strādāt arī nākamgad, ja vien pats to vēlēsies! Viņš savā salīdzinoši īsajā trenera karjerā jau ir vairāk sasniedzis par Bagatski!
Šaras ir vadījis Lietuvas izlasi?? Šaras ir vinnējis kaut ko Eiropā?? Var nepatikt Bagijs, bet galīgi muldēt nevajag. Šodienas ekonomiskajā situācijā Žalgirim nekāds Eirokauss nespīd, un ar jaunajiem talantiem šodien leiši nav pārbagāti
, 2018-06-24 18:11, pirms 6 gadiem
tommy90 rakstīja: A kur Bagijs tā ir izdarījis?
Ļauj padomāt... hmmm... nez kur aizpērn viņš uzsāka kā asistents, bet pie naudīgāka piedāvājuma aizskrēja uz Maccabi!? Protams, bija galvenais utt, bet... tas bija kkādas dažas spēles pirms sezonas beigām!
Nu jau piemirsies, ko viņš LV uzmeta, Baronu vai Valmieru, kad aizskrēja uz... ja nemaldos Žalgiri! Nez vai šie arī būtu vienīgie piemēri!
, 2018-06-24 18:18, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Šaras ir vadījis Lietuvas izlasi?? Šaras ir vinnējis kaut ko Eiropā?? Var nepatikt Bagijs, bet galīgi muldēt nevajag. Šodienas ekonomiskajā situācijā Žalgirim nekāds Eirokauss nespīd, un ar jaunajiem talantiem šodien leiši nav pārbagāti
Pašauj vaļā Bagija supersasniegumus! Noteikti piemini 5to vietu, ko KP un ko viņam pienesa uz paplātes-pareizāk sakot, sava tupuma dēļ negribēja medāli paņemt, kas uz zemes mētājās! Īpaši piemini tos gadus, kad gada laikā paguvis pabūt vairākās komandās!?
p.s. Jasītis ir teu 10!!!!! gadus jaunāks, panākumi nekur nepaliks, ja šādā garā turpinās!!!
Bonusā varētu pieminēt Bagija 10!!! klubus ko trenējis... 12 gados!? Tas ir ko vērts, retais ko tādu ir iespējis, kamēr Jasikevičam Žalgiris ir vienīgā komanda! Neticami arī tas, ka kā treneriem abiem ir pa 5 panākumiem (atzinībām)
Protams, neskatīsimies, ko kurš sasniedza ko spēlētājs, jo tas tomēr laikam nebūtu godīgi nekādos variantos Galu galā, daudzi ir Norvēģijā zeltu paņēmuši... basketbolā?!
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.