Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Čehijā 14. gadu pēc kārtas titulu izcīna "ČEZ Nymburk"

Čehijā 14. gadu pēc kārtas titulu izcīna "ČEZ Nymburk"
Foto: CEZ Nymburk

Par Čehijas čempioni basketbolā jau 14. sezonu pēc kārtas kronēta "ČEZ Nymburk" komanda, kas finālsērijā divu spēļu summā ar 152:127 apspēlēja "Decin".

"Nymburk" bija pārliecinoša favorīte jau pirms sezonas un regulārajā turnīrā paslīdēja tikai reizi - 31 uzvara 32 mačos un pirmā vieta tabulā. Pusfinālā izdevās sērijā ar 4-1 pieveikt "Opava", kamēr regulārā turnīra trešajā vietā bijusī "Decin" ar 4-1 apspēlēja "Pardubice".

Zelta un bronzas ieguvējs tika noskaidrotas divu spēļu summā. Bronzu izcīnīja "Pardubice" (88:67, 82:82), bet finālā abos mačos pie panākumiem tika "Nymburk" (82:71, 70:56). Par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts kubiešu uzbrucējs Hovards Sant-Ross, kurš spēlēs izcēlās ar attiecīgi 26 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, un 21 punktu un astoņām bumbām.

Dečīnas komanda finālā zaudēja jau trešo gadu pēc kārtas, bet "Nymburk" 15. gadu pēc kārtas spēlēja finālā un 14. gadu pēc kārtas izcīnīja čempiontitulu.

"Nymburk" šajā sezonā vairs nespēlēja VTB līgā, pilnā garumā piedalījās Čehijas čempionātā un spēlēja FIBA Čempionu līgā. Tajā komanda izcīnīja desmit uzvaras 14 A grupas spēlēs, paliekot trešajā vietā regulārajā turnīrā, savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pēc zaudējuma pirmajā mačā ar 22 punktiem "Dinamo Sassari" atbildes spēlē mājās bija tuvu tam, lai veiktu pārsteidzošu atspēlēšanos, taču ļāva Sasari atgūties paša mača izskaņā un uzvarēja ar diviem punktiem mazāk nekā vajadzīgs, lai uzvarētu arī summā.


, 2017-05-24 11:25, pirms 7 gadiem
Interesants formāts - pusfinālu sērijas līdz četrām uzvarām, bet finālā tikai divas spēles.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.