Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timmas un Bērziņa priekšnieks - VTB līgas labākais treneris

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Timmas un Bērziņa priekšnieks - VTB līgas labākais treneris
Vasīlijs Karasevs
Foto: zenit.ru

Par VTB Vienotās līgas labāko treneri atzīts latviešu Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētās Sanktpēterburgas "Zenit" galvenais treneris Vasīlijs Karasjovs. Pie vienas balss tika arī Ainars Bagatskis.

Neskatoties uz savainotajiem spēlētājiem, Sanktpēterburgas "Zenit" regulāro čempionātu noslēdza trešajā vietā, 30 mačos izcīnot 23 panākumus. Pateicoties finiša spurtam, izdevās apsteigt vairākas sīvākās pretinieces, un tas palīdzējis pie VTB Vienotās līgas labākā galvenā trenera balvas tikt Vasīlijam Karasjovam.

Viņš balsojumā saņēma piecas no 12 balsīm, bet tuvākajam sekotājam - Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" galvenajam trenerim Georgiosam Barcokam - tika par vienu mazāk. Tikmēr pie vienas balss tika gan Ainars Bagatskis, gan Jevgeņijs Pašutins, gan Dimitris Itudis no Maskavas CSKA, kurš uzvarēja pērn. Balsošanā piedalījās 12 Austrumeiropas basketbola leģendas, un Latviju pārstāvēja Gundars Vētra.

"Protams, ir patīkami saņemt šādu balvu. Taču gribu atzīmēt, ka to kopā nopelnīja visa komanda - gan spēlētāji, gan treneru štābs," sacīja Karasjovs. "Jebkurš individuālais apbalvojums ir lielākas grupas nopelns. Esam izveidojuši konkurētspējīgu komandu, kura var sacensties ar valsts labākajām vienībām, un apbalvojums to pierāda."

Sanktpēterburgas "Zenit" šajā sezonā pārstāv arī divi latvieši - Jānis Timma 35 spēlēs, laukumā pavadot 27 minūtes, atzīmējās ar 14,7 punktiem un 5,1 atlēkušo bumbu, bet Kaspars Bērziņš 24 mačos izcēlies ar 10,8 punktiem un 5,5 bumbām zem groziem.

Komanda šobrīd cīnās VTB Vienotās līgas pusfinālā, kur pēc trim mačiem atrodas iedzinējos ar 1-2 pret Kazaņas "Unics". Pēdējā duelī, pirms kura Karasjovam tika pasniegta balva, Sanktpēterburgas "Zenit" gan guva pārliecinošu uzvaru - 82:67. Gan Timma, gan Bērziņš laukumā devās starta pieciniekā, izceļoties ar 12 un 11 punktiem.

Izmantotie resursi:
Единая Лига ВТБ Официальный сайт — Баскетбол |...