Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko iegūst Eirolīgas kārtas MVP godu un atzīst karjeras beigu tuvošanos

Rolands Eliņš

Kiriļenko iegūst Eirolīgas kārtas MVP godu un atzīst karjeras beigu tuvošanos
Andrejs Kiriļenko triec bumbu "Panathinaikos" grozā
Foto: AFP/Scanpix

Eirolīgas vadība par ceturtdaļfinālu ceturto spēļu vērtīgāko spēlētāju nosaukusi slaveno Krievijas basketbolistu Andreju Kiriļenko, kurš sekmēja Jāņa Blūma un "Panathinaikos" izstāšanos.

Maskavas CSKA Eirolīgas labāko četriniekā iekļuva, pārspējot "Panathainikos" sērijā ar 3:1. Pēdējā spēlē tika uzvarēts 74:55, un ar "double-double" tajā izcēlās Andrejs Kiriļenko, kuram 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Viņš arī trīsreiz bloķēja pretiniekus metienus un pārtvēra vienu piespēli, kas ļāva savākt augstāko lietderības koeficientu (+27).

Kiriļenko Eirolīgas kārtas MVP godu ieguvis piekto reizi savā karjerā, taču pirmo reizi kopš atgriešanās CSKA komandā šajā pavasarī. Viņa rēķinā arī 2012. gada Eirolīgas sezonas MVP atzinība, bet šosezon Eirolīgā viņš aizvadījis deviņas spēles, vidēji gūstot 9,3 punktus un savācot 5,2 atlēkušās bumbas.

"Zinu, ka drīz noslēgšu savu karjeru," intervijā "Eurohoops" ar smaidu atzina 34 gadus vecais Kiriļenko. "Labi apzinos šo faktu, un tiklīdz vairs nespēšu spēlēt augstākajā līmenī, uzreiz atstāšu basketbolu. Iepriekšējā mēnesī es to nespēju, spēlēju sliktāk nekā parasti, taču ar pāris spēļu palīdzību izdevās ieiet ritmā. Treneris man ticēja, un tad var spēlēt pavisam citā līmenī. Savukārt ja treneris neuzticas un uzlaiž tikai uz 3-4 minūtēm, tad nevar."

"Grasos noslēgt savu karjeru un jūtu, ka man tā izdevusies patiešām lieliska. Domāju, ka esmu NBA visu laiku līderis vieglā uzbrucēja pozīcijā blokos vai kaut kas tamlīdzīgs, cilvēki man kaut ko tādu stāstīja," smejas Kiriļenko. "Esmu spēlējis Zvaigžņu spēlē, bijis aizsardzības simboliskajās izlasēs, piedalījies vairākās svarīgās spēlēs, līdz ar to man nekādu nožēlu."

Izmantotie resursi:
Playoffs Game 4 bwin MVP: Andrei Kirilenko,...
Andrei Kirilenko happy and uncut! - Eurohoops

  +2 [+] [-]

, 2015-04-24 17:23, pirms 9 gadiem
par vieglo uzbrucēju ir tā, ka ir svarīgi, par kuras pozīcijas spēlētāju tiek uzskatīts LBJ

  +2 [+] [-]

, 2015-04-24 17:37, pirms 9 gadiem
asinsdesa rakstīja: par vieglo uzbrucēju ir tā, ka ir svarīgi, par kuras pozīcijas spēlētāju tiek uzskatīts LBJ
Vai tad viņš nav stabils 3.nr?

  -2 [+] [-]

, 2015-04-24 17:40, pirms 9 gadiem
asinsdesa rakstīja: par vieglo uzbrucēju ir tā, ka ir svarīgi, par kuras pozīcijas spēlētāju tiek uzskatīts LBJ
un? tā pat viņš nav tik labs aizsardzībā, kā bija Kiriļenko labākajos gados

  +2 [+] [-]

, 2015-04-24 18:02, pirms 9 gadiem
Chris_Drury rakstīja: un? tā pat viņš nav tik labs aizsardzībā, kā bija Kiriļenko labākajos gados
Nekas viņš nebija pat Andris to zin. https://www.youtube.com/watch?v=yeH...

     [+] [-]

, 2015-04-24 18:47, pirms 9 gadiem
loderis!