Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eiropas vadošās līgas noraida izlašu spēļu rīkošanu klubu sezonā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiropas vadošās līgas noraida izlašu spēļu rīkošanu klubu sezonā
Eirolīgas prezidents Hordi Bertomeu
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Spānijas, Vācijas, Izraēlas, Grieķijas, Itālijas, Lietuvas un Francijas basketbola līgas, pievienojoties Adrijas līgai un Eirolīgai, piektdien, 24. aprīlī, nosūtīja vēstuli FIBA ģenerālsekretāram Patrikam Baumanam, protestējot pret FIBA jauno sacensību kalendāru. Septiņas no 15 Eiropas Basketbola līgu nacionālajām dalībniecēm oficiāli neatbalsta valstsvienību spēļu rīkošanu klubu sezonas laikā.

Publicējam vēstuli pilnā garumā.

"Dārgais Patrik,

Eirolīgas komercnodaļa (Euroleague Commercial Assets) un vietējo līgu īpašnieki (paraksti apakšā) 2015. gada 15. aprīlī pulcējās Barselonā, Spānijā, un vienojās nosūtīt šo vēstuli, paužot pārdomas un vienotu nostāju par “FIBA sacensību sistēmu un kalendāru no 2017. gada”. Atsaucamies uz atbildes termiņu – 2015. gada aprīlis, kuru tu minēji 2015. gada 23. janvārī nosūtītajā vēstulē.

+Valstsvienības ir svarīga basketbola daļa. ECA, vietējām līgām un klubiem tās jāatbalsta tāpat kā iepriekšējos 15 gadus.

+Klubi veido basketbola aktivitāšu bāzi un pamatu visā pasaulē. Tā iznākumā viņiem jābūt pārstāvētiem un iesaistītiem visos lēmumos, kas ietekmē viņu darbību.

+ECA, vietējās līgas un klubi noraida valstsvienību spēļu rīkošanu klubu sezonā. Noteiktie logi klubu sezonā ir nepieņemami.

+FIBA ir spējusi sameklēt risinājumu jautājumā par NBA un tās klubu līdzdalību jaunajā FIBA sacensību sistēmā un kalendārā no 2017. gada. ECA un vietējās līgas aicina FIBA atkārtoti sēsties pie viena galda, lai vienotos par derīgu risinājumu, saglabājot basketbola īpašnieku ievērotos principus.

+Klubu darbība rada lielāko daļu basketbola biznesa. Tieši klubi rūpējas par spēlētāju labklājību. Nacionālajām federācijām jāciena klubu darbību un jāturpina rūpēties par spēlētāju labklājību:

1) nodrošinot vismaz vienu mēnesi atpūtai spēlētājiem visā pasaulē,
2) izveidojot globālu apdrošināšanas sistēmu valstsvienību treniņiem, spēlēm un sacensībām,
3) daloties ienākumos no valstsvienību sacensībām ar klubiem, lai kompensētu spēlētāju atbrīvošanu uz spēlēm, kā notiek citos komandu sporta veidos.

Skatāmies nākotnē, cerot, ka mūsu pārdomām tiks atbildēts pienācīgi un laicīgi, atstājot iespējas turpmākiem precizējumiem.

Ar labākajiem vēlējumiem,

Adrijas Basketbola asociācija
Basketbola klubu asociācija (Spānija)
Basketbola Bundeslīga GmbH (Vācija)
Basketbola superlīgas administrācija (Izraēla)
Hellēņu basketbola asociācija (Grieķija)
Itālijas Basketbola līga
Lietuvas Basketbola līga
Nacionālā basketbola līga (Francija)
Eirolīgas komercnodaļa”

Sportacentrs.com piezīme: vēstuli nav parakstījušas Čehijas, Anglijas, Beļģijas, Nīderlandes, Šveices, Austrijas, Krievijas un Polijas līgas. Turcijas Basketbola līga un Latvijas Basketbola līga nav Eiropas Basketbola līgu apvienības (ULEB) dalībnieču vidū.

Izmantotie resursi:
European Domestic Leagues send official letter...

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 16:29, pirms 9 gadiem
kā futbolā - uztaisam kalendārā "logus" sezonas laikā un spēlējam izlasē

"daloties ienākumos no valstsvienību sacensībām ar klubiem"
ne centa , FIBA ja dalītos, tad ar nacionālajām organizācijām

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 16:30, pirms 9 gadiem
Kā vienmēr visam pāri stāv nauda! Rēcīgi tas ka viņi saka,lai federācijas klubiem maksā vēl par to ka viņu valsts basketbolists spēlē izlasē,tad jau var arī naudu prasīt katra valsts no tiem klubiem naudu par to ka viņu valstī ir piedzimis konkrētais basketbolists!