Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Unics" treneris Trinkjēri - labākais ULEB Eiropas kausā

"Unics" treneris Trinkjēri - labākais ULEB Eiropas kausā
Andrea Trinkjēri
Foto: LaPresse/Scanpix

Par 2014. gada ULEB Eiropas kausa labāko treneri atzīts itāliešu speciālists Andrea Trinkjēri, kurš aizvedis krievu vienību Kazaņas "Unics" līdz turnīra finālam, kas sāksies 1. maijā Valensijā.

46 gadus vecais Trinkjēri vada "Unics" pirmo sezonu, bet tās laikā ļāva "Unics" komandai kļūt par labāko aizsardzības komandu Eiropas kausa vēsturē. Kazaņieši savā grozā vidēji 22 spēlēs ielaiduši 64,4 punktus, kas ir labākais rādītājs turnīra vēsturē.

Regulāro turnīru "Unics" noslēdza ar uzvarām visās desmit spēlēs, Last32 turnīrā izcīnīja piecas uzvaras sešos mačos. Astotdaļfinālā abos mačos uzveikta čehu "CEZ Nymburk", bet ceturtdaļfinālā abās spēlēs pārspēta Kristapa Valtera Ankaras "Aykon TED".

Finālā, kas notiks 1. maijā un 7. maijā, "Unics" stāsies pretī "Valencia".

Trinkjēri bijusi strauji augšupejoša karjera. Pēc sešiem gadiem Milānas "EA7 Emporio Armani" kā asistents 2004. gadā Trinkjēri kļuva par trešās līgas kluba "Vanoli" galveno treneri. Divās sezonās izdevās tikt uz otro līgu, bet pēc trešā pievienojās citam otrās līgas klubam "Juvecaserta". 2008./2009. gada sezonā ar "Veroli" izcīnīts Itālijas otrās līgas čempiontituls, saņemta labākā līgas trenera balva un nopelnīts līgums ar A sērijas klubu "Cantu".

Četros gados ar "Cantu" izcīnīts Itālijas superkauss (2012), kā arī divas reizes saņemta labākā līgas trenera balva (2010, 2011). 2013. gada janvārī Trinkjēri kļuva par Grieķijas izlases galveno treneri un vadīja komandu "EuroBasket 2013" Slovēnijā, bet vēlāk noslēgts līgums arī ar "Unics".

ULEB Eiropas kausa labākie treneri

GadsTrenerisValstsKomanda
2009Oktajs MahmutiTurcijaBenetton (Itālija)
2010Ilas ZurosGrieķijaPanellinios (Grieķija)
2011Aleksandars PetrovičsHorvātijaCedevita (Horvātija)
2012Jure ZdovcsSlovēnijaSpartak (Krievija)
2013Fotis KacikarisGrieķijaBilbao (Spānija)
2014Andrea TrinkjēriItālijaUnics (Krievija)

Sportacentrs.com intervija ar Foti Kacikari
Sportacentrs.com intervija ar Andrea Trinkjēri

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.