Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: "Nav ko spēkus žēlot, īstās spēles ir tikai priekšā"

Janičenoks: "Nav ko spēkus žēlot, īstās spēles ir tikai priekšā"
Kristaps Janičenoks. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

VTB Vienotas līgas spēlē svētdien Latvijas basketbola komanda "VEF Rīga" ar 52:82 piedzīvoja sakāvi pret spēcīgo Kazaņas "Unics". Pēcspēles intervijā ar Sportacentrs.com Kristaps Janičenoks atzina, ka sniegums bija neapmierinošs, bet īstās spēles vēl tikai priekšā.

Vai esi apmierināts ar šodienas sniegumu?
Nezinu kurš varētu būt apmierināts ar šodienas sniegumu. Domāju, ka pilnīgi neviens. Tas būtu ļoti muļķīgi no manas puses teikt, ka kāds varētu būt apmierināts. Nē, es neesmu apmierināts ar savu sniegumu, neesmu apmierināts ar savas komandas sniegumu un jāskatās tālāk.

Ievēroju, ka VEF otrajā puslaikā tikai pēc piecām minūtēm guva pirmos punktus. Kas sagādāja problēmas uzbrukumā?
Ja mēs gribējām salauzt spēli, mums bija jābūt ļoti agresīviem trešajā ceturdaļā. Diemžēl tā izvērtās ļoti pasīva, jo viņi mūs nospieda, un tāpēc neguvām punktus. Kāpēc un kā, jāskatās video. Man grūti pateikt. Netrāpījām dažus metienus, bet viņi savukārt trāpīja.

Vai treneris pēc pirmā puslaika teica kādus asākus vārdus ģērbtuvēs?
Treneris teica, ka mums ir jāspēlē savu spēli, jābūt agresīvākiem un tādas standarta frāzes. Grūti atrast atslēgas vārdus. Jāiet atpakaļ uz otro puslaiku un viss. Domāju, ka pēdējās piecas minūtes bija liekas. Mums bija 13 punktu (deficīts-autora piezīme), četras minūtes līdz spēles beigām. Beigās 30 punkti. Tā gadās. To nevajag pieļaut.

Sezonas otrā puse komandai ir veiksmīga. Garā uzvaru sērija (VEF uzvarēja 13 spēles pēc kārtas-a.p.). Kas komandā ir mainījies, ja salīdzina ar sezonas sākumu?
Mēs iespēlējāmies. Sakrita veiksmīgākas spēles, Es īsti negribētu baigi analizēt, jo mums tagad ir svarīgākās sezonas spēles priekšā un jāspēlē katra spēle uz maksimumu un jāatdod visi spēki laukumā. Mēs esam diezgan daudz spēlētāji komandā. Nav ko spēkus žēlot, īstās spēles ir tikai priekšā.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks