Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rihards Freimanis

Artis Ate: "Mums ir jāspēlē ļoti agresīvi, tuvu soda robežai"

Artis Ate: "Mums ir jāspēlē ļoti agresīvi, tuvu soda robežai"
Artis Ate. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

VTB Vienotajā līgā turpinās cīņa par izslēgšanas turnīru, svētdien “VEF Riga” basketbolistiem piekāpjoties Kazaņas “Unics” ar rezultātu 52:82 (12:26, 22:18, 10:15, 8:23). Pēc spēles ar komentāriem dalījās Latvijas izlases spēlētājs Artis Ate, kurš guva desmit punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Šovakar bija jāspēlē pret vienu no spēcīgākajām VTB Vienotajā līgas komandām, kādi bija galvenie iemesli, kāpēc nesanāca pacīnīties par uzvaru?
Viņi bija agresīvāki nekā mēs, tas ir vienīgais iemesls.

Var teikt, ka pirmo ceturtdaļu “VEF Rīga” iesāka nedaudz miegaini?
Es nezinu, es neteiktu, ka mēs iesākām miegaini. Vienkārši visās pozīcijas viņi bija agresīvāki par mums, un līdz ar to mēs nevarējām darīt lietas, kas mums ir vajadzīgas. Bija samocīti uzbrukumi un samocītas aizsardzības. Mums vienkārši pašiem vajadzēja spēlēt daudz fiziskāk.

Otro ceturtdaļu iesākāt ļoti labi, likāt “Unics” kļūdīties un sakrāt piecas piezīmes pēc mazāk nekā trim minūtēm. Izskatījās, ka pielietojas aktīvāku presingu. Vai tāds bija viens no trenera uzdevumiem?
Mūsu pirmais uzdevums, kas bija pirms spēles - mums jāspēlē agresīvi, agresīvāk nekā viņiem. Bet mēs sākumā to neizpildījām. Otrajā ceturtdaļā iesākām agresīvāk spēlēt, parādījām, ka varam spēlēt tikpat agresīvi kā viņi, bet otrajā puslaikā tas mums pazuda, un līdz ar to iznākums ir tāds kāds ir.

Vai otrajā puslaikā varēja sajust aktīvāku spēli aizsardzība no pretinieku spēlētājiem?
Neteiktu, ka tā bija aktīvāka aizsardzība. Vienkārši viņi spēlēja kā viņi spēlēja. Viņi jau no sākuma sāka agresīvi spēlēt un viņi tā arī turpināja spēlēt.

Nākamās trīs spēles VTB Vienotajā līga ir savā laukumā pret Krasnojarskas "Enisey", Minskas "Tsmoki" un Krasnodaras "Lokomotiv Kuban". Kas jādara, lai viņas uzvarētu un spēlētu “play-off” turnīrā?
Pirmkārt ir jāuzvar visas trīs spēles, kas ir iespējams. Vienkārši mums jāspēlē agresīvi, ko šodien neizdarījām. Mums ir jāspēlē ļoti agresīvi, tuvu soda robežai, bet ne ar sodiem. Tā būs mūsu panākumu atslēga.

Rakstu sagatavoja “Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas” dalībnieks


Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.