Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Freimanim un "Unics" šovakar Krasnodarā sezonas svarīgākā spēle

Andrejs Siliņš

Freimanim un "Unics" šovakar Krasnodarā sezonas svarīgākā spēle
Rolands Freimanis (pirmais no kreisās) un "Unics"
Foto: unics.ru

Šovakar pulksten 19:00 ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfināla atbildes spēlē Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" vienība izbraukumā tiksies ar Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", mēģinot atspēlēt pēc pirmās spēles iegūto deviņu punktu deficītu. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Pirms nedēļas "Unics" savās mājās aizvadīja sliktu otro un trešo ceturtdaļu un ielaida 87 punktus spēlē, lai gan "Lokomotiv Kuban" nebija divu pamata piecinieka spēlētāju. Mīnus deviņi savā laukumā pret komandu, kas šosezon Eiropā vēl nav zaudējusi (19-0), nesola vieglas tuvākās dienas komandas vadībai ar treneri Jevgēņiju Pašutinu priekšgalā.

Gan "Lokomotiv", gan "Unics" ir tikai viens mērķis Eiropas kausā - tituls un ceļazīme uz Eirolīgas nākamo sezonu. Vienai no komandām ceļš uz mērķi apstāsies jau šovakar. Ja tā būs "Unics", nav šaubu, ka Pašutina krēsls saļodzīsies. Krievijas izlases trenerim gan situācija ir nedaudz labvēlīga, jo viņš komandas vadību pārņēma jau sezonas gaitā. "Unics" sāka sezonu ar iekļūšanu Eirolīgā caur kvalifikācijas turnīru, tomēr Top16 iekļūt neizdevās, lai gan sastāva ziņā komanda noteikti atbilst tā līmenim.

"Mums jāparāda raksturs un jāatdodas spēlei par 100%. Jācīnās par katru bumbu un nedrīkstam izniekot nevienu sekundi," spēles nozīmi saprot Pašutins. "Būs svarīgi apturēt "Loko" līderus, īpaši Dileiniju un Simonu. Nav šaubu, ka atspēlēties būs grūti, bet nekas nav neiespējams."

Kazaņas aizsargs Sergejs Bikovs, kurš pirms aptuveni gada pameta tieši "Loko" un pievienojās "Unics", norāda, ka aizvadīta tikai puse no cīņas: "Cīņa ilgst 80 minūtes. Rezultāts pagaidām nav mūsu labā un darīsim visu, lai situāciju mainītu šajā spēlē. Spēlēšanai izbraukumā nav lielas nozīmes. Mums jāspēlē sava spēle, jākontrolē ritms un jāaizliedz pretiniekiem viņu stils."

Rolands Freimanis pirmajā ceturtdaļfināla spēlē "Unics" rindās laukumā bija nedaudz vairāk par septiņām minūtēm, guva divus punktus, izcīnīja vienu bumbu un saņēma trīs piezīmes. 210 centimetrus garais spēlētājs kopumā Eiropas kausā spēlējis četrās spēlēs, vidēji laukumā esot astoņas minūtes un gūstot 3,8 punktus. Nedēļas nogalē "Unics" zaudēja "Zenit" VTB līgas mačā, bet šajā mačā Freimanis tā arī neizgāja laukumā.

ULEB Eirokausa ceturtdaļfināls

KomandasPirmā spēleOtrā spēleSumma
Valencia – Khimki75:7625.03. 19:00
Unics – Lokomotiv-Kuban78:8725.03. 19:00
Paris Levallois – Banvit67:6571:75138:140
Gran Canaria – Pinar Karsiyaka76:6625.03. 20:45

  +2 [+] [-]

, 2015-03-25 10:31, pirms 9 gadiem
domāju ka svarīgākā bija pret NN eirolīgas grupu turnīra pēdējā kartā

  +1 [+] [-]

, 2015-03-25 11:13, pirms 9 gadiem
Cik tad ir to sezonas svarīgāko spēļu?

     [+] [-]

, 2015-03-25 16:39, pirms 9 gadiem
Ceram uz Unics uzvaru un Freimin 15min -12pts