Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rockets" nepalikušais Nannalijs varētu pievienoties Bertāna "Olimpia"

Andrejs Siliņš

"Rockets" nepalikušais Nannalijs varētu pievienoties Bertāna "Olimpia"
Džeimss Nannalijs. Foto: LaPresse / Scanpix

Daira Bertāna pārstāvētais Itālijas superklubs Milānas "Olimpia" dara visu iespējamo, lai pārliecinātu šosezon Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) uzspēlējušo Džeimsu Nannaliju atgriezties Eiropā un parakstīt divu gadu līgumu, vēstī itāliešu mediji.

Nannalijs iepriekšējās divas sezonas pavadīja Stambulas "Fenerbahce", 2017. gadā kļūstot par Eirolīgas čempionu. Tās līdz šim bijušas arī divas vienīgās Nannalija sezonas Eirolīgā (otrajā sezonā 21 minūtē 9,3 punkti, realizējot 55,4% trīspunktnieku), taču ar to pietika, lai pagājušā gada vasarā atkal tiktu pie iespējas sevi apliecināt NBA, kur Nannalijs dažas spēles aizvadīja jau 2013./2014. gada sezonā.

Nannalijs noslēdza divu gadu līgumu ar Minesotas "Timberwolves", tomēr pie Tima Tibodo nespēja tikt pie nopietnas lomas. Nannalijs aizvadīja tikai 13 spēles, vidēji laukumā pavadot piecas minūtes un gūstot 2,1 punktu. Šī gada sākumā "Timberwolves" Nannaliju atbrīvoja, bet nedēļu vēlāk spēlētājs parakstīja desmit dienu līgumu ar Hjūstonas "Rockets". Arī Teksasā uzbrucējam nebija lemts ilgi uzturēties, jo tikai piecas dienas vēlāk basketbolists tika atbrīvots - Hjūstonai bija jāatbrīvo vieta sastāvā no Bruklinas "Nets" atbrīvotajam spēka uzbrucējam Kenetam Farīdam.

Vairāki Eirolīgas klubi izrādījuši nopietnu interesi par Nannalija piesaistīšanu - itāliešu medijos minēti "Baskonia", "Olympiacos" un "Olimpia" vārdi. Milānas klubs esot izteicis konkrētu piedāvājumu jau uzreiz pēc Nannalija atbrīvošanas no "Timberwolves", tomēr spēlētājs saņēma piedāvājumu no "Rockets". Pirms tam savā "Instagram" kontā Nannalijs jau bija paspējis ievietot storiju ar Itālijas karogu un mērķa simbolu, taču, nepaejot 24 stundām, to dzēsa.

Tas Itālijā cilvēkiem lika domāt, ka Nannalijs būtu piekritis tieši Milāas piedāvājumam. Tagad Itālijas mediji vēstī, ka "Olimpia" agresīvi atkal mēģinot savaņģot spēlētāju. Klubs esot piekritis lielākas algas pieprasīšanai un gatavs dot divu gadu līgumu. Tiek rakstīts, ka darījuma liktenis varētu izšķirties tuvāko stundu laikā.

Itālijā 28 gadus vecais Nannalijs ir labi zināms - pirms pievienošanās "Fenerbahce" vieglais uzbrucējs pārstāvēja "Sidigas Avellino", kļūstot par A sērijas regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Šajā sezonā A sērijā katra komandai uz vienu spēli drīkst pieteikt ne vairāk par sešiem ārzemniekiem. Milānas komandai šobrīd ir jau deviņi leģionāri, tiesa, Kalebs Tarčevskis guvis savainojumu un kādu laiku nespēlēs.