Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spānijas prese: "Baskonia", iespējams, medī Strēlnieku, Bamberga noraida izpirkuma maksu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spānijas prese: "Baskonia", iespējams, medī Strēlnieku, Bamberga noraida izpirkuma maksu
Jānis Strēlnieks: pieaugoša interese no Eirolīgas klubiem
Foto: Brose Baskets

Dāvja Bertāna pārstāvētais Eirolīgas klubs "Baskonia", visticamāk, bijis gatavs samaksāt izpirkuma maksu 225 tūkstošu eiro apmērā par Jāni Strēlnieku, taču latvieša pārstāvētā "Brose Baskets" vienība piedāvājumu noraidījusi, otrdien, 23. decembrī, pieļauj Spānijas prese. Basketbolista aģents Artūrs Kalnītis situāciju nekomentēja.

Itālijā bāzētā basketbola vietne “Sportando” otrdienas, 23. decembra, naktī pēc Latvijas laika publicēja informāciju, ka “Brose Baskets” noraidījusi izpirkuma maksu 225 tūkstošu eiro apmērā no kādas Eirolīgas komandas. Ziņa publicēta ar atzīmi “Rumors” (baumas).

Spānijas basketbola portāls “Planet ACB” otrdien atsaucās uz “Sportando” ziņu, norādot, ka Vitorijas klubs jau vasarā interesējies par latviešu saspēles vadītāju. Toreiz “Baskonia” vadība nav piedāvājusi neko konkrētu, tāpēc Strēlnieks izvēlējies pievienoties Andrea Trinkjēri trenētajam Vācijas klubam.

Decembra otrajā pusē situācija ir mainījusies, jo “Baskonia” riskē palikt bez pamata saspēles vadītāja Tomā Ertela. Francijas spēlētāju noskatījis cits Eirolīgas “Top 16” klubs – Dušana Ivkoviča trenētā Stambulas komanda “Anadolu Efes”. Šī iemesla dēļ Vitorijas galvenais treneris Ivons Navarro meklē Ertela aizvietotāju, raksta “Planet ACB”.

Strēlnieks nav vienīgais spēlētājs, par kuru interesējas “Baskonia”. Basku zemes kluba interešu lokā ir kanādiešu snaiperis Breidijs Heslips (Baylor), kurš varētu stāties slovēņu zvaigznes Sašas Vujačiča vietā, kā arī “FC Bayern” pirmais numurs Bo Makalebs. Amerikāņa līgums ar Bavārijas klubu beidzās 21. decembrī, taču labāka piedāvājuma gadījumā viņš varētu palikt Minhenē līdz sezonas beigām.

"Top 16" turnīrs sāksies 30. decembrī un turpināsies līdz 2015. gada 10. aprīlim. "Baskonia" un "Nizhny Novgorod" F grupā spēlēs pret Maskavas CSKA, Stambulas "Fenerbahce", Pirejas "Olympiacos", Stambulas "Anadolu Efes", Malagas "Unicaja" un Itālijas čempioniem "Milano". Ceturtdaļfināliem kvalificēsies katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Eirolīgas "Top 16" komandas

#E grupaF grupa
1Real MadridCSKA
2MaccabiFenerbahce
3PanathinaikosBaskonia
4GalatasarayNizhny Novgorod
5BarcelonaOlympiacos
6Crvena ZvezdaAnadolu Efes
7ŽalgirisUnicaja
8ALBA BerlinMilano

Izmantotie resursi:
Bamberg rejected a €225k buyout offer for Janis...
Brose Baskets rechaza una oferta de Baskonia...

  +7 [+] [-]

, 2014-12-23 14:03, pirms 9 gadiem
Vujačics jau nu galīgs zero, cik redzēts euroleague mačos! To pašu var teikt par visiem vācu klubiem.

  +8 [+] [-]

, 2014-12-23 14:09, pirms 9 gadiem
Es tikai PAR, ja Jānis nokļūtu Eirolīgas TOP 16 klubā un ja vēl būtu daudz minūtes, tad ko vēl vairāk vajag!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-23 17:15, pirms 9 gadiem
Cerēsim uz Jāņa pāreju, no tā iegutu gan pats Strēlnieks, gan LV basketbols...

     [+] [-]

, 2014-12-23 17:26, pirms 9 gadiem
Ja ne 2014/2015 tad 2015/2016 gada sezonā Strēlnieks spēlēs atkal Eirolīgā, tas ir tikai laika jautājums.. protams ja neiejauksies kkāds Krasnije Kriļja klubs ar lielo krievu naudu (kas tomēr vairs nav tik liela kā bija vel nesen!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-23 17:29, pirms 9 gadiem
ThomYork rakstīja: Cerēsim uz Jāņa pāreju, no tā iegutu gan pats Strēlnieks, gan LV basketbols...
LV basketbols jau no Strelnieka gūst labumu šodien, jo Strelniekam Bambergā ir liels spēlēs laiks un liela (es teiktu milzīga) galvenā trenera uzticība un tas ir svarīgāk par iešanu uz Eirolīgas klubu kur priekšā tomēr ir neziņa par to kā būs! Un ja nu nesanāk un jāsēž uz soliņa - kam no tā būs labums?

Mums vajag lai Jānis spēlē daudz un gūst pieredzi vel lielāku kā ne līdz šim un Bamberga ir ideāla vieta tam lai tā notiktu!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-23 18:19, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: LV basketbols jau no Strelnieka gūst labumu šodien, jo Strelniekam Bambergā ir liels spēlēs laiks un liela (es teiktu milzīga) galvenā trenera uzticība un tas ir svarīgāk par iešanu uz Eirolīgas klubu kur priekšā tomēr ir neziņa par to kā būs! Un ja nu nesanāk un jāsēž uz soliņa - kam no tā būs labums?

Mums vajag lai Jānis spēlē daudz un gūst pieredzi vel lielāku kā ne līdz šim un Bamberga ir ideāla vieta tam lai tā notiktu!
Pilniigi piekriitu, Vācija ir labs variants. Labāk, lai daudzspēle, nevis sēž uz sola, negribu teikt, ka tur viņš nespēlētu, bet nejau tik daudz !!! Un aiz muguras vislaik kāds elpotu pakausī, kas gaidītu, kad tev spēle neaizies, lai var tevi mainīt.
Bamberga ideali - pat komandas sekmes liela meera ir atkariigas no Jāņa snieguma, spēles laiks cik viens pats var izturēt ... nekāda stresa !
Pārliecībai ļoti labi!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-23 19:21, pirms 9 gadiem
backetboy rakstīja: Pilniigi piekriitu, Vācija ir labs variants. Labāk, lai daudzspēle, nevis sēž uz sola, negribu teikt, ka tur viņš nespēlētu, bet nejau tik daudz !!! Un aiz muguras vislaik kāds elpotu pakausī, kas gaidītu, kad tev spēle neaizies, lai var tevi mainīt.
Bamberga ideali - pat komandas sekmes liela meera ir atkariigas no Jāņa snieguma, spēles laiks cik viens pats var izturēt ... nekāda stresa !
Pārliecībai ļoti labi!
Personīgi domāju, ka arī attīstības ziņā Vācija ir labs variants, jo tur viņam vairāk ir jāpiestrādā pie individuālajām darbībām, kas ceļ viņa meistarību