Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Raivis Dombrovskis

Bertāns, Muižnieks un Vētra pēc otrās uzvaras Eirokausā

Bertāns, Muižnieks un Vētra pēc otrās uzvaras Eirokausā
Rolands Freimanis un Južnijas ''Khimik'' šodien centīsies izcīnīt otro uzvaru Eiropas kausa izcīņā. Foto: khimik.com.ua

Šodien ''VEF Rīga'' un Armands Šķēle nebūs vienīgie Latvijas pārstāvji uz starptautiskās basketbola skatuves. Pulksten 18:00 ULEB Eiropas kausa izcīņas apakšgrupas turnīra otrās kārtas spēles aizvadīs Kārļa Muižnieka trenētā un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Južnijas ''Khimik'', kā arī Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta vadītā Sanktpēterburgas ''Spartak''. Nedaudz vēlāk, plkst. 21:30, laukumā dosies arī Dairis Bertāns un viņa ''Bilbao Basket''.

Vakar Eirokausa turnīrā tika aizvadītas divas spēles un neveiksmīgi tās beidzās gan Marekam Jurevičus, kura ''Elan Chalon'' savās mājās ar 71:82 piekāpās Oldenburgas ''EWE Baskets'', gan Kristapam Valteram, kura sniegums nespēja glābt Ankaras ''TED Aykon'' no zaudējuma Podgoricā (73:80 pret ''Buducnost''). Šodien sešos vakarā otro uzvaru F apakšgrupā centīsies izcīnīt Kārļa Muižnieka trenētā Južnijas ''Khimik'', kas savā laukumā sacentīsies ar Krievijas klubu ''Nizhny Novgorod''. Tikmēr H grupā Gundars Vētra un Mārtiņš Zībarts viesosies Grieķijā, kur centīsies sagādāt pirmo zaudējumu Atēnu ''Panionios''. Visbeidzot plkst. 21:30 B apakšgrupas līdervienību divkaujā Dairis Bertāns un ''Bilbao Basket'' sacentīsies ar Sardīnijas ''Dinamo Banco''.

''Khimik'' - ''Nizhny Novgorod''

Kārlis Muižnieks un Rolands Freimanis Eiropas kausa izcīņu sāka ar pārsteidzoši pārliecinošu uzvaru (84:60) izbraukumā par Kristapa Valtera pārstāvēto ''TED Aykon''. Šodien Južnijas ķīmiķiem laba iespēja turpināt uzvaru sēriju Eirokausā - savā laukumā (Južnijā Eirokausa spēle tiks aizvadīta pirmo reizi) jāspēlē ar VTB līgas klubu no Ņižņijnovgorodas. ''Šī ir ļoti nopietna komanda, viena no spēcīgākajām VTB līgā, tāpēc mums jānoskaņojas par visiem 100% un jābūt gataviem parādīt labāko sniegumu, jo šī mums ir mājas spēles debija Eirokausos,'' pirms svarīgā mača atzīmē Ukrainas kluba galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Krievijas komanda, kas pirmajā spēlē ar 82:64 pieveica turnīra debitanti ungāru ''Alba'', uz Ukrainu devusies ar trim leģionāriem - slovēņu centru Primožu Brežecu, kā arī amerikāņiem Lūku Bebitu un Brendonu Polu. Interesanti, ka Ņižņijnovoroda nesen pārtrauca līgumsaistības ar bijušo BK ''Ventspils'' aizsargu Džamaru Jangu. ''Khimik'' pretinieku rindās spēlē arī Krievijas valstsvienības uzbrucējs Semjons Antonovs un aizsargs Dmitrijs Hvostovs, bet to trenē bosniešu speciālists Zorans Lukičs. ''Mums noteikti jābūt kaujas gatavībā, nedrīkstam atlābināties,'' vēlreiz akcentē Muižnieks. ''Mums ir divas spēles nedēļā, un uz katru no tām cenšamies iziet motivēti, jo sevišķi, ja runa ir par Eirokausa spēlēm.''

Latvijas izlases spēka uzbrucējs Rolands Freimanis turnīra pirmajā mačā laukumā pabija tikai 13 minūtes. Būs interesanti pavērot, vai treneris Muižnieks dos Rolandam vairāk spēles laika.

Tiešraidi no Južnijas būs iespējams vērot internetā.

''Panionios'' - ''Spartak''

Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts un Sanktpēterburgas ''Spartak'' H apakšgrupas pirmajā mačā izcīnīja nedaudz negaidītu uzvaru, izbraukumā ar 62:58 pieveicot spēcīgo Stambulas ''Besiktas''. Šodien Pēterburgas kluba dienaskārtībā mājas spēle ar Atēnu ''Panionios''. ''Pretiniekiem ir ļoti organizēta komanda, kas ierasti cenšas kontrolēt spēles tempu,'' pretiniekus raksturo Vētra. ''Grieķiem ir ļoti agresīva ārējā līnija - aizsargi visu laiku cenšas apdraudēt grozu, tāpēc mūs jānospēlē labi aizsardzībā gan individuāli, gan kā komandai. Zinām, kā ''Panionios'' parasti spēlē aizsardzībā, tāpēc mums uzbrukumā jāspēlē pacietīgi, pēc iepriekš sagatavota plāna.''

Viesu rindās vadošie spēlētāji tik tiešām darbojas ārējā līnijā - amerikānis Ēriks Makalams un serbs Urošs Duvņaks pirmajā mačā ar ''Radnicki'' (77:72) pa abiem sameta 46 punktus un izprovocēja 21 (!) piezīmi. Šo aizsargu ierobežošana varētu būt atslēga otrajai uzvarai divās spēlēs. Jāatzīmē, ka vēl nav zināms, vai ''Spartak'' šīs dienas mačā varēs palīdzēt amerikāņu Džareds Homans, kurš kādā no treniņiem neveiksmīgi sadūrās ar Iļju Popovu.

''Dinamo Banco'' - ''Bilbao Basket''

Bilbao un Sardīnijas komandu duelī kāda no komandām piedzīvos pirmo zaudējumu B apakšgrupā. ''Dinamo Banco'' pirmajā mačā izbraukumā neatstāja nekādas cerības Oldenburgai (96:77), bet Bilbao savā laukumā izcīnīja nosargāja uzvaru pār Zagrebas ''Cedevita'' (82:77). Mačā ar horvātu klubu spāņiem nevarēja palīdzēt Dairis Bertāns, taču paredzams, ka šodienas mačā Latvijas izlases aizsargs būs gatavs doties laukumā un apturēt vietējās komandas reaktīvos aizsargus.

Svētdien Bilbao Spānijas čempionātā zaudēja Mareka Mejera pārstāvētajai Madrides ''Fuenlabrada'' (72:75), un, kā uzsver Basku kluba galvenais treneris Rafa Puejo, viņa komanda patlaban nav optimālajā formā. ''Pirms 48 stundām aizvadījām smagu spēli vietējā čempionātā, turklāt uzbrucējs Alekss Mumbru guva savainojumu, un vēl nav zināms, vai viņš varēs spēlēt,'' teic Puejo. ''Itāļu komanda spēlē varenu un ļoti ātru uzbrukumu, iespējams, vienu no labākajiem Eiropā. Ja slinki atgriezies aizsardzībā, viņi par tevi to var sodīt četru - piecu sekunžu laikā. ''Dinamo'' perimetra spēlētāji ir ļoti talantīgi un var gūt daudz punktus ar individuālām darbībām.''

Interesanti, ka mājinieku sastāvā spēlē brālēni Treviss un Dreiks Dīneri.

Maču starp Bilbao un ''Dinamo Banco'' būs iespējams vērot interneta tiešraidēs.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".