Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Monro dominē un finālspēlē Urugvajā palīdz "Bayern" pārspēt NBA G līgas izlasi

Agris Suveizda

Monro dominē un finālspēlē Urugvajā palīdz "Bayern" pārspēt NBA G līgas izlasi
Saša Grants ar trofeju. Foto: NBA/Singer

"NBA G līgas starptautiskā izaicinājuma" kausu Urugvajas galvaspilsētā ieguvis Vācijas stiprākais basketbola klubs Minhenes "Bayern", kas finālspēlē ar rezultātu 93:84 apspēlēja G līgas apvienoto komandu.

Starptautiskā turnīrā Montevideo piedalījās sešas komandas, kuras tika sadalītas divās apakšgrupās. Minhenes "Bayern" savā grupā ar identisku rezultātu 80:72 pārspēja gan Brazīlijas vicečempioni "Flamengo", gan Dienvidamerikas čempioni "San Lorenzo", bet G līgas izlase tika galā ar Meksikas "Capitanes" (86:75) un Urugvajas apvienoto komandu (103:63). Pusfinālā "Bayern" tika arī pie trešās uzvaras, ar 76:58 pieveicot urugvajiešus, bet G līgas komanda ar 87:83 apspēlēja arī "Flamengo".

Finālspēlē "Bayern" trešajā ceturtdaļā nenoturēja deviņu punktu pārsvaru, tomēr izšķirošajā ceturksnī salauza G līgas izlases pretestību (93:84). 23 minūtēs ar 25 punktiem (2p. 10/13), deviņām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, sešām izprovocētām piezīmēm un 34 efektivitātes punktiem izcēlās 29 gadus vecais amerikāņu centrs Gregs Monro, kurš iepriekšējās deviņas sezonas pavadīja NBA.

14 punkti, četras atlēkušās bumbas un četras pārtvertas piespēles Nihadam Džedovičam, bet 13 punktus iemeta bijušais Čikāgas "Bulls" uzbrucējs Pauls Cipsers. G līgas komandā pa 17 punktiem guva Pols Vatsons un Brendons Ešlijs, kuri savulaik ir spēlējuši arī Vācijā ("Gottingen" un Berlīnes "Alba"). Kamēr G līgas sezona sāksies 8. novembrī, "Bayern" pirmo oficiālo spēli aizvadīs nākampirmdien, uzņemot Hamburgas "Towers".

Tikmēr mirušā "Panathinaikos" prezidenta Pavlosa Jannakopulosa vārdā nosauktajā turnīrā Atēnās uzvarēja Milānas "Olimpia", kas finālā ar 78:69 pieveica Telavivas "Maccabi". Ar 18 punktiem izcēlās Vladimirs Micovs, bet Serhio Rodrigess pievienoja 15. Sāncenšu rindās pie 17 punktiem tika Skotijs Vilbekins. Mājiniece "Panathinaikos" cīņā par trešo vietu uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" (84:74). Uzvarētāju labā 21 punkts Dešonam Tomasam, kamēr no NBA pārnākušais Džimmers Fredets guva 17.

Izmantotie resursi:
https://www.fibalivestats.com/u/FUB...