Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgirim" sezonas sākumā nedrīkstēs palīdzēt amerikāņi

Andrejs Siliņš

"Žalgirim" sezonas sākumā nedrīkstēs palīdzēt amerikāņi
Džeimss Andersons nedrīkstēs piedalīties "Žalgira" pirmajā spēlē
Foto: zalgiris.lt

Tā kā klubs nav nokārtojis parādsaistības ar diviem komandas bijušajiem spēlētājiem, Kauņas "Žalgirim", ko pārstāv arī latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars, sezona būs jāsāk bez šovasar komandu papildinājušajiem amerikāņu basketbolistiem Malika Veinsa un Džeimsa Andersona.

FIBA jau pagājušajā sezonā aizliedza "Žalgirim" reģistrēt jaunus spēlētājus, jo pret klubu ierosināta lieta par parādu atmaksu horvātu aizsargam Marko Popovičam un serbu centram Milovanam Rakovičam. Abiem spēlētājiem kopā parāds sastāda 660 000 eiro. "Neesam atrisinājuši šo lietu, jo mums vienkārši nepietiek līdzekļu. Gribējām atrisināt to vasaras laikā, bet tas neizdevās," sacīja "Žalgira" ģenerālmenedžeris Pauļs Motejūns.

"Esam optimistiski. Runājam ar vairākām bankām par aizņēmumu un strādājam pie tā, lai tas notiktu," situāciju aprakstīja Motejūns, atzīstot, ka līdz sezonas startam gan tas neizdosies. "Ja vien situācija dramatiski nemainīsies, Andersons un Veinss pirmajā spēlē nepiedalīsies. Joprojām ir laiks līdz Eirolīgas sezonas sākumam, bet mēs vēlētos, lai ārzemnieki uzspēlē arī Lietuvas līgā pirms tam."

Klubam šajā starpsezonā pievienojās ne vien NBA spēlējušie Maliks Veinss un Džeimss Andersons, bet arī Vaids Karinjausks (no "Lietkabelis"), Edgars Ulanovs ("Neptūnas") un Darjuss Songaila ("Lietuvos Rytas"). Tomēr FIBA aizliegums attiecas tikai uz tiem, kuri spēlējuši citu valstu federāciju rīkotajos turnīros.

Pirmo spēli "Žalgirim" Lietuvas čempionātā jāaizvada jau rītdien, kad viesos jātiekas ar "Nevežis" vienību.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-23 15:47, pirms 10 gadiem
Kas ar mazo Vecvagaru? Pārbaudes spēlēs it kā nespēlēja. Kad būs gatavs sākt spēlēt? Ir kāds info?