Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vils Danielss: "Bagatska piedāvājumam atsaucos ātri"

Vils Danielss: "Bagatska piedāvājumam atsaucos ātri"
Vils Danielss pēc spēlēšanas VEF nokļuva Eirolīgas komandās "Nanterre" un "Nizhny Novgorod"
Foto: AFP/Scanpix

"VEF sastāvā spēlējām pret "Lokomotiv-Kubaņ" un ikviens man teica, ka Krasnodarā ir silti. Tāpēc nepaņēmu jaku. Tas notika martā un silti nebija nemaz! Salu visu brauciena laiku, bet Krasnodaras lidostā cilvēki uz mani skatījās kā trako. Tad nodomāju, ka nekad nedrīkst ticēt stāstiem par silto laiku Krievijā," pēc pievienošanās Eirolīgas klubam "Nizhny Novgorod" atmiņās dalās Latvijas 2013. gada čempions basketbolā Vils Danielss.

Amerikāņu uzbrucējs Volgas krastos ieradies ar Eirolīgas pieredzi. Pērn viņa pārstāvētā “Nanterre” vienība no Parīzes spēlēja Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā, cīnoties pret Ainara Bagatska trenētajiem Ukrainas čempioniem “Budivelnik” un Dāvja Bertāna toreizējo klubu “Partizan”.

Starpsezonā Danielss atsaucās trenera Bagatska piedāvājumam. “Man bija vairāki varianti Eirolīgas un Eiropas kausa komandās. Apsveru labāko iespēju, kamēr padzirdēju par trenera Bagatska interesi. Pāris reižu sanāca spēlēt pret viņa “Budivelnik”, tādējādi viņš labi zina manu spēli un pats apzinājos, kādu basketbolu viņš vēlas redzēt. Vēl vairāk, VTB līgā esmu spēlējis VEF sastāvā, zinu Ņižņijnovgorodas komandu un esmu bijis šajā pilsētā. Nedomāju ilgi.”

2013. gada sezonā Danielss kļuva par vienu no labākajiem leģionāriem VEF sastāvā. Viņš labi atceras spēlēšanu VTB līgā. “Vislabāk prātā palikusi nokļūšana vietās, par kurām nekad nebiju dzirdējis. Spēlējām Sibīrijā, Baltkrievijā, Kazahstānā. Tas bija pārsteidzoši. Līgas līmenis ir ļoti augsts, manuprāt, cilvēki to nenovērtē. Nekad neesmu spēlējis Spānijā, taču, salīdzinot spēlētāju vārdus, ierindotu VTB līgu vienā līmenī ar Spāniju.”

Danielsa pirmā pieredze Eiropā bija Grieķijā. “Mani pārsteidza spēles līmenis. Amerikā mums šķiet, ka Eiropas basketbolisti neapmeklē koledžu un taisnā ceļā dodas spēlēt profesionāļos, tādējādi viņiem var pietrūkt prasmju. Patiesībā, var redzēt augstākā līmeņa cīņu katrā spēlē.”

Vienreiz spēlētājs saņēmis uzslavas pēc zaudējuma. “Mūsu komanda “Kavala” mājās spēlēja pret “Panathinaikos”. Parādījām labāko sniegumu. Nevarējām nospēlēt labāk. Un...zaudējām ar 50 punktu starpību. Mājās. Pēc spēlēs sēdējām ģērbtuvēs un gatavojāmies ļaunākajam. Kāds saņems naudas sodu, kādu izmetīs no komandas vai treneris vienkārši kliegs uz mums. Kad treneris atnāca, viņš aukstasinīgi uz mums paskatījās un teica: “Puiši, jūs parādījāt labāko basketbolu sezonā, pat nezināju, ka jūs varat tā spēlēt.” Bijām šokā. Negaidīju, ka tā varētu notikt.”

Trakākā izbraukuma spēle Danielsa karjerā bijusi pret Belgradas “Partizan” basketbolistiem. “Vienīgā reize, kad basketbola laukumā jutos nobažījies par savu dzīvību, bija, kad spēlējām pret Kinzija komandu. Iesildīšanās laikā cilvēki sāka uz mums sviest šķiltavas, papīru, visu. Zaudējām ar 30 punktu starpību, taču nebija nekādu sliktu emociju. Vienkārši biju priecīgs tikt projām no turienes. Spēles laikā nodomāju, kā vispār kāda komanda var tur uzvarēt, tur iet vienkārši traki.”

Amerikānis atzīst, ka viņa labākais komandas biedrs bijis VEF saspēles vadītājs Ērls Džerods Roulends. “Viņš man daudz iemācīja. Viņš nav tikai teicams spēlētājs, viņš ir lielisks skolotājs. Pieredzējis, daudz piedzīvojis. Roulends vienmēr pamācīja, kā spēlēt pikenrolu un kā darboties aizsardzībā. Protams, treneri vienmēr var paskaidrot, taču ir daudz vieglāk uztvert, ja izlīdz komandas biedrs.”

Par jautrāko komandas biedru Danielss nosauc pašreizējo “Strasbourg” centra spēlētāju Ali Traori. “Viņš zina, kā rīkoties jebkurā situācijā. Tāpēc viņš visu laiku joko, tai skaitā laukumā. Piemēram, ja esi sliktā garastāvoklī un vēlies nolamāt tiesnešus, Ali paskatās uz tevi ar savām “suņa” acīm. Nevari novaldīt smieklus. Tieši tāds puisis viņš ir.”

Spēlējot NBA attīstības līgā, Danielss vienreiz nokavējis lidojumu. “Lidojām uz spēli ar pārsēšanos Fīniksā. Devos nosnausties. Kad pamodos, komanda bija aizlidojusi. Spējat iedomāties manu reakciju? Ikviens aizlidoja bez manis. Neviens pat neiedomājās mani pamodināt. Tad zvanīja treneris. Viņi jau bija nosēdušies. “Tu nebiji lidmašīnā?” Ak kungs, nebiju gan! Neviens mani nepamodināja! Treneris teica, ka man jāsamaksā sods komandai un pašam jānopērk biļete uz nākamo spēli. Galu galā ierados pirms pašas spēles, mēs uzvarējām, taču nenospēlēju labi.”

Uzbrucējs turpina sapņot par NBA. “Nekad nedrīkst pārtraukt sapņot. Jā, kļūstu vecāks. Jebkurā gadījumā, vajag vienkārši atrast komandu, kura gatava dot iespēju. Kamēr spēlēju Eirolīgā, sapnis par NBA turpina dzīvot.”

Izmantotie resursi:
Will Daniels: When we played in Belgrade, I was...


, 2014-09-23 11:57, pirms 10 gadiem
laikam calis apradis ar eiropu, nav tas amerikanu standartfrazes!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-23 12:34, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Tiešām viens no nenovērtētākajiem leģionāriem Latvijas basketbola vēsturē. Ziedoja sevi aizsardzībā, daudz ķēra uz uzbrukuma sodiem, daudz bloku, viens no retajiem nesavtīgajiem leģionāriem, kas spēlēja uz komandu. Lai viņam veicas!
Kā redzi, cilvēki Eirolīgā to spēja novērtēt. Šādas lietas varbūt paslīd garām tikai visprimitīvākajam basketbola skatītājam, kurš par spēlētāja kvelitāti spriež tikai pēc vienas ailītes spēles statistikā.
, 2014-09-23 12:44, pirms 10 gadiem
Vienmēr paticis šis spēlētājs un turpinu viņam sekot arī tagad, veiksmi viņam!
, 2014-09-23 13:21, pirms 10 gadiem
Bagijs ir NN treneris?
, 2014-09-23 13:48, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Bagijs ir NN treneris?
Nē, Klīvlendas Cavs
, 2014-09-23 19:46, pirms 10 gadiem
Aj,tā sezona bija dievīga,kad viņš spēlēja Vefā - Danielss ,Janičēnoks,Bertāns,Rowland,Bērziņš bija patiešām stiprs VEFS
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.