Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Hanga uz Barselonu, Vanameikers paliks "Darussafaka"

Hanga uz Barselonu, Vanameikers paliks "Darussafaka"
Adams Hanga
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas labākā aizsardzības spēlētāja balvu ieguvušais Adams Hanga karjeru turpinās "Barcelona" komandā, bet Bredlijs Vanameikers paliks Turcijas kluba Stambulas "Darussafaka" rindās.

28 gadus vecais Hanga pagājušajā sezonā aizvadītajās 33 spēlēs vidēji mačā guva 10,5 punktus, izcīnīja, 4,4 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas. Sezonas noslēgumā Eirolīgas klubu treneru balsojumā viņu atzina par labāko aizsardzības spēlētāju.

2015./2016. gada sezonā Hanga bija viens no atslēgas spēlētājiem, kad Vitorijas "Laboral Kutxa" pirmoreiz astoņu gadu laikā sasniedza Eirolīgas "Final Four". Tajā sezonā viņš turnīrā bija ceturtais labākais bumbu pārtveršanā un bloķētājos metienos. Pēdējās divās sezonās Hanga ir ceturtajā vietā pārtverto bumbu skaita ziņā (80) un sestajā vietā bloķētājos metienos (55). Tāpat viņš ir augumā īsākais spēlētājs (2,00 metri), kas atrodams atlēkušo bumbu Top 20.

"Esmu ļoti priecīgs spēlēt tādā komandā kā "Barcelona". Kad ieraudzīju viņu piedāvājumu, es ne mirkli nedomāju. Uzreiz parakstīju līgumu," izteicies Hanga, kurš gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pārstāvēs Ungārijas izlasi.

Par spīti interesei no vairākiem Eirolīgas klubiem, jo īpaši, citas Stambulas komandas "Fenerbahce", Vanameikers tomēr paliks "Darussafaka" sastāvā un spēlēs ULEB Eiropas kausa izcīņā. Pagājušajā sezonā Vanameikers Eirolīgā uzrādīja karjeras labāko statistiku rezultativitātē (16,7 punkti) un rezultatīvajās piespēlēs (4,6), no tālmetienu līnijas trāpot 38,6% metienu. Tiek ziņots, ka Vanameikera izvēli ietekmējis fakts, ka par "Daruššafaka" galveno treneri turpinās strādāt Deivids Blats.

Izmantotie resursi:
talkbasket.net