Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" pievienojas Ribass un Perperoglu, "Unicaja" pastiprinās ar Hendriksu

Andrejs Siliņš

"Barcelona" pievienojas Ribass un Perperoglu, "Unicaja" pastiprinās ar Hendriksu
Pau Ribass
Foto: AFP/Scanpix

Jaunā latviešu basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētais Spānijas grands "Barcelona" parakstījis trīs gadu līgumu ar spāņu saspēles vadītāju Pau Ribasu, kā arī grieķu uzbrucēju Stratosu Perperoglu, bet drīzumā komandai pievienosies arī pazīstamais puertorikāņu aizsargs Karloss Arojo.

28 gadus vecais Ribass no 2012. gada pārstāvēja "Valenica" vienību un pagājušajā sezonā desmit Eirolīgas spēlēs vidēji 24,1 minūtē guva 11,8 punktus, atdeva 3,6 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,1 bumbu. Spānijas čempionātā 196 centimetrus garais aizsargs vidēji guva 10,4 punktus, atdeva četras piespēles un izcīnīja divas bumbas zem groziem.

Eirolīgā Ribass spēlējis arī iepriekš karjerā, pārstāvot Badalonas "Joventut" un Vitorijas "Caja Laboral" komandas. Līgumu ar Ribasu "Barcelona" noslēgusi uz trim sezonām.

Tāpat Katalonijas klubs parakstījis divu gadu līgumu ar 30 gadus veco grieķu uzbrucēju Stratosu Perperoglu, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Stambulas "Anadolu Efes", bet pirms tam spēlējis "Olympiacos", "Panathinaikos", "Panionios" un "Ilysiakos" komandās. Pagājušajā sezonā 203 centimetrus garais basketbolists Eirolīgā vidēji 23,9 minūtēs guva 9,8 punktus, izcīnīja 3,7 bumbas pie groziem un atdeva 1,3 piespēles.

Drīzumā gaidāms oficiāls paziņojums par puertorikāņu saspēles vadītāja Karlosa Arojo pievienošanos "Barsai". 35 gadus vecais basketbolists pēdējās divas sezonas spēlēja Stambulas "Galatasaray", taču šī gada sākumā kluba finansiālo problēmu dēļ pameta komandu un pievienojās dzimtenes klubam "Cangrejeros de Santurce", kur nospēlēja līdz sezonas beigām.

Cits spāņu Eirolīgas klubs Malagas "Unicaja" parakstījis līgumu ar 28 gadus veco amerikāņu centru Ričardu Hendriksu. 203 centimetrus garais un 118 kilogramus smagais Hendrikss, kuram ir arī Maķedonijas pilsonība, pēdējās divas sezonas pavadīja Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" vienībā Krievijā. Hendriksam, kurš Eirolīgā spēlējis četras sezonas, tā būs atgriešanās prestižākajā Eiropas klubu turnīrā pēc viena gada pārtraukuma.

Turcijas vicečempione Stambulas "Anadolu Efes" piesaistījusi amerikāņu snaiperi Džonu Dībleru, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja Izmiras "Pinar Karšiyaka" komandā. Līgumu ar 198 centimetrus garo spēlētāju klubs noslēdzis uz diviem (1+1) gadiem. Savukārt "Pinar Karšiyaka", kas gatavojas debijai Eirolīgā, vienojusies par jaunu līgumu uz divām (1+1) sezonām ar kolumbiešu centru Huanu Palasiosu, kā arī Turcijas un Grieķijas līgu "Slam Dunk" konkursu uzvarētāju (attiecīgi 2015, 2014) Keniju Geibrielu.

     [+] [-]

, 2015-07-23 21:46, pirms 9 gadiem
S.Dzeksons beidzis karjeru,
Pridzioni pievienosies Clippers,
Lishchuks paliek ACB un speelees Murcia,
Simons paariet uz Emporio Milano.

     [+] [-]

, 2015-07-23 23:11, pirms 9 gadiem
Barcelonā vienmēr ir bijuši cieņā izcili/traki 3pt metēji..

     [+] [-]

, 2015-07-24 00:59, pirms 9 gadiem
ne tikai shie divi pievienojas barcai,bet ar Shane Lawal,Moussa Diagne, Samardo Samuels,kas visi ir 4-5nr poziicijas speeleetaaji
https://youtu.be/FF8P0Tl6t2w
https://youtu.be/6AdAo1GTrjQ
https://youtu.be/dzCW-zajXzA
prom devushies Huertas,Deshauns Thomas,Lampe,Nahbars,Pleiss,Edvins Dzeksons un Hezonja
aa,un protams muusu Kurucs pievienojies un veel viens jaunais talants Vezenkovs