Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par Eirolīgas sezonas turpināšanu vai atcelšanu lēmums būs līdz 24. maijam

Rolands Eliņš

Par Eirolīgas sezonas turpināšanu vai atcelšanu lēmums būs līdz 24. maijam
Jānis Strēlnieks. Foto: Euroleague

Eirolīgas valde paziņojusi par noslēgto vienošanos ar spēlētāju arodbiedrību, nosakot garantijas klubiem un spēlētājiem par koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtraukto sezonu, kā arī izziņojusi vasaras grafiku, kurā minēts, ka par Eirolīgas un Eirokausa izspēli galīgais lēmums jāpieņem līdz 24. maijam.

ULEB Eirolīga ir vienojusies, ka, ja sezona tiks izspēlēta līdz galam, tas notiks centralizēti. Regulārās sezonas atlikušās 54 spēles, kā arī „play-off” turnīrs (katrā kārtā būs tikai viena spēle) notiks vienā arēnā, kura Eirolīgas paziņojumā nav minēta, taču iepriekš kā iespēja tikusi piesaukta Lietuva.

Ja spēles notiks, tās notiks bez skatītāju klātbūtnes no ceturtā līdz 26. jūlijam. Eirolīgas plānā iezīmēti vēl vairāki svarīgi datumi – no 12. jūnija līdz jūlija sākumam norisināsies treniņnometnes, bet no 29. maija līdz 11. jūnijam komandu pārstāvji ievēros karantīnu, ja tas tiks nolemts par nepieciešamu.

Eirolīga arī noteikusi termiņu, kad pieņemt galīgo lēmumu par to sezonas likteni. Līdz 24. maijam Eirolīga ir apņēmusies sniegt konkrētu atbildi – vai sezona turpinās jūlijā vai arī tiek apturēta pilnībā. Eirolīgas valde arī vienbalsīgi akceptēja, ka sacensības atsāks tikai tad, ja attiecīgās institūcijas un vietējās varas iestādes tam dos atļauju.

Savukārt ar spēlētāju arodbiedrību panākta vienošanās par to, kādas minimālās garantijas saņem klubi un spēlētāji savstarpējās attiecībās. Kamēr sezona ir pārtraukta, spēlētājiem ir tiesības uz laiku atgriezties savās mājās, ievērojot veselības iestāžu rekomendācijas par to, kā to paveikt, kamēr algu maksājumi tiek iesaldēti.

Ja sezona atsāksies, spēlētāju līgumi par šo sezonu tiks pagarināti līdz 31. jūlijam, un klubiem būs jāsamaksā vismaz 85% no spēlētāju pamatalgas ne vēlāk kā līdz 20. augustam. Ja sezona tiks atcelta, spēlētāju līgumi par šo sezonu tiks uzskatīti par iztecējušiem un klubiem būs pienākums izmaksāt vismaz 80% no pamatalgas līdz 15. augustam. Spēlētājiem, kuriem ir līgumi uz vairākiem gadiem, nākamās sezonas līgums stāsies spēkā no pirmā jūlija.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...