Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Maļkovičs: "FIBA 20 gadus gulēja un ir pelnījusi šādas attiecības ar Eirolīgu"

Maļkovičs: "FIBA 20 gadus gulēja un ir pelnījusi šādas attiecības ar Eirolīgu"
Božidars Maļkovičs. Foto: SIPA / Scanpix

Serbijas Olimpiskās komitejas prezidents Božidars Maļkovičs, kurš savulaik bija nopelniem bagāts treneris, izteicies, ka Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) ar savu bezdarbību ilgu gadu garumā pati ir vainīga pie šī brīža konflikta ar Eirolīgu.

"Man žēl tā teikt, bet šī ir FIBA vaina. Viņi 20 gadus gulēja un tagad par to spiesti maksāt ar to, kas notiek [attiecībās] ar Eirolīgu. FIBA ir pelnījusi visu šo slikto, taču tas nenāk par labu basketbolam. Izskatās, ka basketbolu var spēlēt tikai bagātie klubi. Runāju ar Džordi Bertomeu un vaicāju, kā iespējams, ka starp Milānu un Atēnām neatrodas nevienas Eirolīgas komandas? Ir jāciena vēsture un tradīcijas. Daudz basketbola zvaigžņu nāk tieši no Balkānu reģiona," sacīja Maļkovičs.

68 gadus vecais Maļkovičs pēc aptuveni 40 gadu ilga darba trenera arodā 2012. gadā lika punktu šai nodarbei, bet kopš 2017. gada vasaras ir Serbijas Olimpiskās komitejas prezidents. Kā treneris Maļkovičs četras reizes triumfēja Eirolīgā, izcīnījis arī Korāča kausu un daudzas nacionālās trofejas. Maļkovičs strādājis ar tādiem grandiem kā "Barcelona", Madrides "Real", Atēnu "Panathinaikos" un citiem.

Līdz galam precīzs gan Maļkovičs nav, jo arī Serbija lielākoties atrodas Balkānu pussalā, un Eirolīgā šajā sezonā spēlē Belgradas "Crvena Zvezda". Eirolīgā regulāri tiek atvēlēta vieta labākajai Adrijas līgas komandai. Lai gan lielākoties pēdējos gados tā bijusi "Crvena Zvezda", piemēram, pērnajā sezonā Eirolīgā spēlēja Podgoricas "Buducnost". Arī Grieķija, kam ir divas Eirolīgas komandas, atrodas Balkānu pussalā.

FIBA un Eirolīgas kašķis ilgst jau vairākus gadus, un lielākā cietēja no tā ir FIBA, jo tās organizētajos izlašu kvalifikācijas turnīros sezonas laikā Eirolīgas spēlētāji biežāk nepiedalās nekā piedalās.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/radio/2020/04...


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.