Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" zvaigzne Šveds kļūs par brīvo aģentu

Rolands Eliņš

"Khimki" zvaigzne Šveds kļūs par brīvo aģentu
Aleksejs Šveds. Foto: vtb-league.com

Krievijas basketbolista Alekseja Šveda aģents Obrads Firmičs basketbola portālam „Sportando” pastāstīja, ka viņa klients vasarā kļūs par brīvo aģentu, darot to pirmoreiz kopš 2016. gada, kad noslēdza līgumu ar Maskavas apgabala „Khimki”.

„Šī būs pirmā reize vairāku gadu laikā, kad Aleksejs būs brīvais aģents,” pavēstījis Šveda aģents Obrads Firmičs. „Pirms koronavīrusa pandēmijas mēs bijām sākuši sarunas ar „Khimki” par jaunu līgumu. Klubs izrādīja vēlmi paturēt Alekseju sastāvā, un arī viņš pats „Khimki” sastāvā jūtas kā mājās.”

„Taču par Švedu nopietnu interesi izrādīja divas komandas ārpus Krievijas,” turpināja aģents. „Aleksejs arī ir ieinteresēts tajā, kāda interese par viņu būtu NBA. Tāpēc mēs izvēlējāmies pagaidīt, kamēr situācija pasaulē nedaudz nomierinās, tad arī pieņemsim lēmumu par to, kur Aleksejs turpinās savu karjeru.”

Šveds pievienojās „Khimki” 2015. gadā, atgriežoties no NBA, kur nospēlēja trīs sezonas. Viņš Eiropā ir viens no labākajiem punktu guvējiem, ko apliecināja arī šosezon. Eirolīgā viņš šosezon izcēlās ar 21.4 punktiem un 6.2 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē, bet VTB Vienotajā līgā, spēlējot kopā ar Jāni Timmu un Dairi Bertānu, vidēji mačā iemeta 22.4 punktus un veica 9.2 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/shv...