Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais "Mavericks" aizsargs Barea spēlēs Spānijā, "Khimki" atlaiž divus leģionārus

Rolands Eliņš

Ilggadējais "Mavericks" aizsargs Barea spēlēs Spānijā, "Khimki" atlaiž divus leģionārus
Tims Hārdevejs jaunākais, Kristaps Porziņģis, Huans Barea un Luka Dončičs. Foto: USA Today/Scanpix

Ņujorkas "Times" vēstīja, ka sezonas sākumā no NBA kluba Dalasas "Mavericks" atbrīvotais veterāns Hosē Huans Barea pievienosies Spānijas augstākās līgas klubam "Estudiantes", un dienas gaitā šis darījums tika apstiprināts oficiāli. Savukārt Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā "Khimki" no sastāva oficiāli atbrīvojusi Jūnasu Jerebko un Gregu Monro.

36 gadus vecais Hosē Huans Barea NBA spēlēja kopš 2006. gada. Viņš Dalasas "Mavericks" sastāvā aizvadīja 11 sezonas, kļūstot par NBA čempionu 2011. gadā, taču iepriekšējās divās sezonās viņa spēles laiks bija kļuvis mazāks, kopumā piedaloties tikai 67 spēlēs.

Barea šajā starpsezonā tika pie jauna līguma ar "Mavericks", taču no treniņnometnes tika atbrīvots, jo abas puses vienojās, ka šosezon viņa pozīcijā priekšroka tiks dota jaunajiem spēlētājiem, un Barea laicīgi varēja sākt meklēt nākamo komandu. Citā NBA komandā viņš nenonāca, taču Puertoriko basketbolists no šī mērķa nav atteicies. Viņš pārcelsies uz Spānijas komandu "Estudiantes", lai uzturētu spēļu praksi, taču paturēs iespēju atgriezties NBA uz izslēgšanas spēļu sākumu.

Naktī tika vēstīts, ka Barea ar "Estudiantes" jau panācis vienošanos un drīzumā tiks noslēgts līgums, un tas šodien arī piepildījies, Spānijas kluba oficiāli izziņojot sadarbību ar Barea. Šī komanda Spānijas čempionātā ieņem 15. vietu.

Barea NBA aizvadījis 831 spēli, vidēji mačā gūstot 8.9 punktus un veicot 3.9 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas spēlēs pieredzējušais aizsargs aizvadījis tieši 50 mačus.

Savukārt Eirolīgas klubs "Khimki" atlaidis divus leģionārus ar NBA pieredzi – komandas mājaslapā apstiprināta līgumu laušana ar Gregu Monro un Jūnasu Jerebko. Līguma laušana pamatota ar apstākļiem, kas sarežģījuši abu spēlētāju personīgo dzīvi.

Zviedru spēlētājs Jerebko šosezon piedalījās 15 Eirolīgas spēlēs, visās dodoties sākumsastāvā un vidēji iemetot 11.5 punktus. Savukārt Monro nospēlēja deviņus Eirolīgas mačus, gūstot 10.3 punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas. Viņu sniegums gan neaizveda komandu līdz panākumiem, un "Khimki" aizvada ļoti vāju sezonu, atrodoties pārliecinošā pēdējā vietā Eirolīgā, kas jau noveda pie galvenā trenera Rima Kurtinaiša atbrīvošanas no amata.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/TheSteinLine/st...
https://bckhimki.com/news/clubnews/...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-23 14:11, pirms 3 gadiem
Un ne Timmu?

  -3 [+] [-]

, 2021-01-23 16:06, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Un ne Timmu?
Sedakovai pārāk liela ietekme, lai viņu atlaistu!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-23 17:10, pirms 3 gadiem
Aizejiet viens otram atsū....ciet, Raitcha un chubaki. Varbūt palīdzēs tāds variants jums apmierināties?

     [+] [-]

, 2021-01-23 17:13, pirms 3 gadiem
spacet rakstīja: Aizejiet viens otram atsū....ciet, Raitcha un chubaki. Varbūt palīdzēs tāds variants jums apmierināties?
komentos (pirmajos divos) vērojama zila nokrāsa. Tas gan!