Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskis trešoreiz sezonā pret "Efes", Bertāns - pret "Olympiacos"

Andrejs Siliņš

Bagatskis trešoreiz sezonā pret "Efes", Bertāns - pret "Olympiacos"
Dāvis Bertāns
Foto: baskonia.com

Šovakar ULEB Eirolīgas Top16 turnīrā tiks aizvadītas četras atlikušās ceturtās kārtas spēles. Vienā no tām Ainara Bagatska vadītā "Nizhny Novgorod" uzņems Stambulas "Anadolu Efes",savukārt Vitorijas "Laboral Kutxa" ar Dāvi Bertānu viesosies pie Pirejas "Olympiacos".

NN Top16 turnīru sākusi ar vienu uzvaru trijos mačos, kas šobrīd dod piekto pozīciju F grupas tabulā. "Anadolu Efes" pēc uzvarām pār spāņiem "Laboral Kutxa" un "Unicaja" iepriekšējā mačā atzina varenās CSKA pārākumu, bet ar pozitīvu bilanci (2-1) pagaidām aizņem trešo pakāpienu tabulā.

Abas komandas tikās jau regulārajā turnīrā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm - mājās Ņižņija zaudēja (66:76),bet izbraukumā izcīnīja uzvaru (65:61). Uzvaras metienu no distances deviņas sekundes pirms beigām trāpīja krievu aizsargs Dmitrijs Hvostovs.

"Viņi ir Eirolīgas lielais pārsteigums," Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenēto "Nizhny Novgorod" komandu apzīmē "Efes" pieredzējušais serbu treneris Dušans Ivkovičs. "Pirmajā spēlē pret mums nespēlēja [Terenss] Kinsijs, un otrajā mačā Stambulā nebija [Teilora] Ročestija." 19 gadus vecais Čedi Osmans uzsver spēles nozīmi: "Mums absolūti jākoncentrējas. Uzvarot spēli, spersim lielu soli uz priekšu un iegūsim pārliecību pirms spēles pret "Olympiacos"."

"Ļoti pieredzējusi komanda, kas šobrīd ir spēcīgāka nekā bija decembrī," Stambulas vienību raksturoja Bagatskis. "Viņi parādīja ļoti augstas kvalitātes basketbolu pret CSKA, tomēr lielos vilcienos viņu spēle nav mainījusies. Mums labi jāaizsargājas, un tas dos iespējas uzbrukumam." Arī Štālbergs kluba mājaslapā norāda uz pretinieku pieredzi: "Tā nav ātrākā komanda, bet viņu pieredze ļauj sodīt pretiniekus par katru kļūdu. Mums jāspēlē disciplinēta aizsardzība un arī uzbrukums."

Dāvis Bertāns devies uz Grieķijas galvaspilsētu Atēnām, kuras piepilsētā Pirejā šovakar "Laboral Kutxa" tiksies ar vietējo "Olympiacos". Zaudējumiem pret "Efes" (67:72) un CSKA (90:99) sekoja panākums mājās pār Ņižņijnovgorodu (81:74), "Olympiacos" Top16 sākusi ar trim uzvarām pēc kārtas, atrodoties otrajā vietā tabulā, tikai aiz CSKA. Šovakar tiksies viens no labākajiem uzbrukumiem "Laboral Kutxa" izskatā (vidēji 80,1 punkts, 5. rādītājs starp Top16 komandām) un labākā Eirolīgas aizsardzība "Olympiacos" izskatā (vidēji ielaisti 69,1 punkts).

"Mums jāaptur viņu ātrais uzbrukums un ātrā spēle," recepti uzvarai zina "Oly" galvenais treneris Džannis Sfairopoloss. "Šī būs pavisam atšķirīga spēle, salīdzinot ar abām, ko aizvadījām regulārajā turnīrā." Tad komandas :apmainījās panākumiem - izbraukumā "Laboral" zaudēja ar 57:63, mājās uzvarēja ar 89:70. "Viņi ir lieliska komanda, jo teicami saspēlējas un aizņem vietu laukumā. Mums vienkārši labi jādara savas lietas, nevis jāgatavo īpašas stratēģijas," uzskata "Laboral Kutxa" treneris Ivans Navarro.

208 centimetrus garais Bertāns, kurš astoņos mačos pēc kārtas iemetis vismaz vienu trīspunktnieku, ir vidēji rezultatīvākais savas komandas spēlētājs. Latvietis vidēji guvis 10,9 punktus, kā arī izcīnījis 3,3 atlēkušās bumbas. Top16 turnīrā gan Dāvis bijis ļoti konstants - pa deviņiem punktiem katrā no pirmajām trim spēlēm. Pagaidām neiet metienos no distances - trāpīti pieci no 24 tālmetieniem jeb vien 20,8%. Šis varētu būt īstais vakars, kad šo rādītāju uzlabot!

ULEB Eirolīgas Top16, 4. kārta

23. februāris

LaiksGrupaSpēleRezultāts
18:30F grupaNizhny Novgorod - Anadolu Efes
19:45E grupaŽalgiris - Maccabi
21:30F grupaOlympiacos - Laboral Kutxa
21:45E grupaBarcelona - Crvena Zvezda

     [+] [-]

, 2015-01-23 13:32, pirms 9 gadiem
Bagatskis domāju ka varētu vinnēt bet par Bertāna komandu gan kkā šaubos.

     [+] [-]

, 2015-01-23 18:41, pirms 9 gadiem
Bērtāns šovakar izšaus un buus uzvara ar Bagatskim

     [+] [-]

, 2015-01-23 19:17, pirms 9 gadiem
Bagijs tur savu +15, izcili.