Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieka un Freimaņa konkurenti pastiprinās ar trīskārtēju Eirolīgas čempionu

Muižnieka un Freimaņa konkurenti pastiprinās ar trīskārtēju Eirolīgas čempionu
Deivids Andersens
Foto: london2012.fiba.com

Latvijas basketbolista Rolanda Freimaņa un trenera Kārļa Muižnieka pārstāvētā Ukrainas kluba Južnijas "Khimik" pretinieki ULEB Eirokausa izcīņā Francijas "Strasbourg" paziņojuši par līguma parakstīšanu ar titulēto Austrālijas spēka uzbrucēju/centru Deividu Andersenu.

Līgumu ar 212 cm garo spēlētāju Francijas klubs parakstījis līdz sezonas beigām. Strasbūras vienības rindās Deivids Andersens piedzīvos savu debiju ULEB Eirokausā, kur franču komanda ir vienā grupā ar latviešu pārstāvēto Južnijas "Khimik". Eiropas kausa noteikumi paredz, ka Andersens jaunās komandas sastāvā drīkstēs debitēt no "Last 32" otrā apļa, kas sāksies jau nākamajā nedēļā. "Khimik" ar "Strasbourg" savā starpā tiksies noslēdzošajā spēļu kārtā, kas risināsies 19. februārī.

Savas karjeras laikā Andersens spēlējis Austrālijā (Volongonga "Hawks"), Itālijā (Boloņas "Kinder" un Sjēnas "Montepaschi"), Krievijā (Maskavas CSKA), Spānijā ("FC Barcelona"), NBA (Hjūstona, Toronto, Ņūorleāna) un Turcijā (Stambulas "Fenerbahce"), kur viņš pavadīja pagājušajo sezonu. Turcijas līgā 26 mačos Andersens vidēji guva 8,0 punktus, bet Eirolīgas 23 spēlēs viņam vidēji 7,3 punkti un 4,0 atlēkušās bumbas. Dažus mēnešus pēc klubu sezonas beigām - 2013. gada augustā - Andersens palīdzēja Austrālijas valstsvienībai kvalificēties 2014. gada pasaules čempionātam.

33 gadus vecais basketbolists šajā tūkstošgadē aizvadījis 11 sezonas Eirolīgā, pamanoties izcīnīt trīs čempionu titulus (2001., 2006. un 2008. gadā). Kopumā 224 spēlēs Eirolīgā Andersens vidēji guvis 10,3 punktus un izcīnījis 5,1 atlēkušo bumbu. Sajūsmā par Andersena pievienošanos komandai ir "Strasbourg" galvenais treneris Vensāns Kolē: "Tāda kalibra spēlētāja piesaistīšana nav ikdiena mūsu čempionātā. Zinām, ka viņš ilgāku laiku nav spēlējis, tāpēc paies laiks, kamēr viņš ieies atpakaļ ritmā. Taču viņam ir liela pieredze Eiropā, turklāt šeit viņam būs iespēja atkal spēlēt kopā (ar komandas biedru no "Montepaschi" laikiem) Būtsiju Torntonu. Man patīk tāda stila spēlētāji."

Pats Andersens dažas dienas pirms līguma parakstīšanas ar "Strasbourg" austrāliešu presē bija izteicies, ka tik ilgi bez kluba šosezon bijis, jo vēlējies ķermenim dot atpūtu pēc 16 gadiem, kas aizvadīti regulāra basketbola spēlēšanā. Šāda atpūta Andersenam ļaušot pagarināt savu karjeru līdz vēl trīs vai četrām sezonām. Pieredzes bagātais spēka uzbrucējs cer piedalīties 2016. gada Olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup
Veteran basketballer David Andersen sets sights...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja