Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spanulis astoto reizi karjerā atzīts par Eirolīgas kārtas MVP

Spanulis astoto reizi karjerā atzīts par Eirolīgas kārtas MVP
Vasilis Spanulis. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas komandas biedrs Grieķijas klubā Pirejas "Olympiacos" Vasilis Spanulis kļuvis par ULEB Eirolīgas 14. spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju.

"Olympiacos" ceturtdien ar 98:77 savā laukumā pārspēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife", bet Vasilis Spanulis šajā duelī iekrāja 31 efektivitātes koeficienta punktu, kas bija labākais rezultāts 14. kārtā. Grieķu basketbolists iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa un guva 21 punktu (2p. - 3/4, 3p. - 4/5, s.m. - 3/3), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus.

Zīmīgi, ka arī šonedēļ notikušajā 13. kārtā par labāko kļuva "Olympiacos" basketbolists, šo godu izpelnoties serbu centram Nikolam Milutinovam. Spanulis par kārtas vērtīgāko kļuvis astoto reizi karjerā, panākot trešajā vietā esošos Janni Burusi un Luku Dončiču. Desmit reizes par nedēļas labāko kļuvis turks Mirsads Turkdžans, bet rekordists ar 13 nedēļas MVP tituliem ir francūzis Nando de Kolo.

Šajā kārtā Nando de Kolo neizdevās aizsniegties līdz savam 14. titulam, viņam iekrājot 30 efektivitātes koeficienta punktus Maskavas CSKA uzvarā 102:84 pār Stambulas "Anadolu Efes". De Kolo šajā duelī guva 21 punktu, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas. Tikmēr 29 efektivitātes koeficienta punkti bija čehu centra spēlētājam Janam Veselijam, kura pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce Beko" viesos ar 89:65 pārspēja Podgoricas "Budučnost Voli" no Melnkalnes. Viņš šajā mačā guva 19 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs bumbas.

Pie 28 efektivitātes koeficienta punktiem tika Daira Bertāna pārstāvētās Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandas lietuviešu centrs Artūrs Gudaitis, bet 26 punktus šajā rādītājā iekrāja amerikānis Vils Klaibērns no CSKA.

Izmantotie resursi:
LETA