Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Maccabi Electra" uzbrucējs Smits atzīts par Eirolīgas decembra MVP

"Maccabi Electra" uzbrucējs Smits atzīts par Eirolīgas decembra MVP
Devins Smits
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju decembrī atzīts pieredzējušais Telavivas "Maccabi Electra" uzbrucējs Devins Smits.

31 gadu vecais Telavivas "Maccabi Electra" uzbrucējs Devins Smits ir šobrīd vecākais basketbolists Izraēlas kluba sastāvā, un viņa pieredze palīdzējusi gan komandai, gan pašam spēlētājam tikt pie panākumiem. Vidēji trīs spēlēs šomēnes Smits guva 20,7 punktus un bija rezultatīvākais visā Eirolīgā, bet "Maccabi Electra" izcīnīja trīs uzvaras.

Smits uzbrukumā darbojās ar labu precizitāti (2p. – 12/21; 3p. – 10/22; 1p. – 8/9). Decembrī viņa rēķinā arī vidēji 6,7 atlēkušās bumbas, četras piespēles un divas pārtvertās bumbas. 196 centimetrus garais amerikāņu uzbrucējs jau otro reizi karjerā tiek atzīts par Eirolīgas mēneša MVP – iepriekšējā reize bija 2013. gada martā.

"Maccabi Electra" pamatturnīrā izcīnīja septiņas uzvaras 10 spēlēs, ieņēma otro vietu B grupā un iekļuva "Top16". Nākamajā kārtā Izraēlas klubs sacentīsies ar spāņu komandām "Real" un "Barcelona", turku "Galatasaray", Lietuvas "Žalgiris", grieķu "Panathinaikos", serbu "Crvena Zvezda" un vācu "Alba".

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.