Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Šī uzvara uzlabo mūsu nākotnes izredzes"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Šī uzvara uzlabo mūsu nākotnes izredzes"
Roberts Štelmahers. championsleague.basketball

Pēc "Ventspils" basketbolistu trešās uzvaras Čempionu līgā, viesos ar 88:74 pieveicot itāļu "Sidigas Avellino", komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers uzsvēra spēlētāju cīņas sparu no pirmās līdz pēdējai sekundei.

"Spēlējām pret spēcīgu komandu, ar labiem spēlētājiem, bet visu maču bija noskaņoti cīņai. Tikt pie uzvaras izbraukumā ir sarežģīti, sevišķi, spēlējot Itālijā, tāpēc esmu tiešām priecīgs par šo panākumu un par komandu, kas cīnījās no pirmās līdz pēdējai minūtei. Turklāt šī uzvara arī uzlabo mūsu cerības iekļūt Čempionu līgas nākamajā kārtā," pēc spēles atzina "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Mājinieku treneris Nenads Vučiničs norādīja gan uz savas komandas vājo sniegumu, gan "Ventspils" labo spēli: "Jāapsveic "Ventspils" ar pelnītu uzvaru, jo viņi šovakar laukumā bija labākie. Jau mača sākumā vairāk bija jāpaveic uzbrukumā, taču spēli neiesākām labi, tāpēc tas īsti neizdevās, bet otrajā ceturtdaļā viņi jau nospēlēja daudz labāk par mums. Lai arī trešajā ceturtdaļā mums izdevās atspēlēties un tik priekšā, pēdējās desmit minūtēs vairs nesanāca nekas. Mēs nevar būt priecīgi par to, kā nospēlējām, bet noteikti jāuzsver arī "Ventspils" sniegums. Viņi aizvadīja labu maču. Īpaši vēlos izcelt jauno talantu Lomažu, jo, iepazīstoties ar "Ventspils" spēli, esmu papētījis viņa sniegumu pēdējos 3-4 mačos. Tas tiešām ir iespaidīgs, tāpēc domāju, ka viņš šobrīd ir viens no lielākajiem talantiem Baltijā."

Jautāts par situāciju, kurā tika noraidīts Džonatans Arledžs, Štelmahers norādīja, ka šādam situācijas vairs nedrīkstētu atkārtoties: "Īsti neredzēju visu šo situāciju, bet tā acīmredzot bija atbildes reakcija uz sitienu. Šoreiz viņš atbildēja šādi, kas, protams, nebija attaisnojama rīcība. Viens no komandas līderiem nedrīkst atļauties pamest komandu šādā brīdī. Taču sportists ir kā gladiators, ja kāds viņam izdara kaut ko, dažkārt atbilde seko pārāk strauji. Mēs jau izrunājām šo situāciju, viņš atvainojās komandai, un es ceru, ka nākotnē līdzīgos brīžos viņš būs savaldīgāks, jo ir mums nepieciešams laukumā."

Rihards Lomažs neslēpa prieku par panākumu, piebilstot, ka tā bija laba dāvana trenerim: "Esmu ļoti priecīgs par šo uzvaru, kas nāca pēc nepatīkama zaudējuma mājās. Mēs ieradāmies noskaņojušies cīņai, bija vienoti kā komanda. Vienalga, ko tur rāda statistiku, šo uzvaru veidoja visi spēlētāji. Trešajā ceturtdaļā zaudējām vienu no saviem līderiem, taču šajā brīdī kļuvām tikai stiprāki. Tā bija lieliska spēle un mūsu dāvana galvenajam trenerim, kuram tikko bija dzimšanas diena."

"Mūsu grupa ir tiešām spēcīga, ar labām komandām, tāpēc šī uzvara ir sevišķi svarīga. Katra uzvara var būtiski izmainīt situāciju turnīra tabulā. Otrais aplis būs ļoti interesants, jo mūsu grupā pēdējā vieta var pieveikt pirmo, bet pirmā komanda pēc otrā apļa var arī nonākt tabulas beigās," apakšgrupu pēc pirmā apļa spēlēm raksturoja Štelmahers.

Arī Vučičs atzina, ka A apakšgrupa ir sevišķi spēcīga, tāpēc maču iznākumus un situāciju turnīra tabulā pēc otrā apļa ir faktiski neiespējami prognozēt.

"Ventspils" otro apli sāks ar izbraukumu pie Polijas čempioniem "Anwil", bet tas paredzēts pēc izlašu spēļu pauzes 12. decembrī.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-22 11:57, pirms 5 gadiem
Jā. ļoti vērtīga uzvara gan tabulas ziņā, gan komandas noskaņojumam. Pareizi Robis saka, ka šajā grupā katra uzvar/zagis var visu izmainīt. Redz, friči arī sāk ieskrieties, bet avellino un murcia nosēžas. Būtu exvefs trāpījis pēdējo sekunžu 3p, tad tagad būt 3 līderi grupā. Otrajā aplī mājās 3 izbraukumā 4 spēles, turklāt mājās ar murcia un avellino arī. Tas nozīmē, ka Anwil un NN vai vismaz viens no šiem viesos jāņem obligāti, bet veiksmes gadījumā arī fričus. Dod dies visiem veselību, tad jau kapiņš būs!
Un atstājies Usmanu!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-22 12:02, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Jā. ļoti vērtīga uzvara gan tabulas ziņā, gan komandas noskaņojumam. Pareizi Robis saka, ka šajā grupā katra uzvar/zagis var visu izmainīt. Redz, friči arī sāk ieskrieties, bet avellino un murcia nosēžas. Būtu exvefs trāpījis pēdējo sekunžu 3p, tad tagad būt 3 līderi grupā. Otrajā aplī mājās 3 izbraukumā 4 spēles, turklāt mājās ar murcia un avellino arī. Tas nozīmē, ka Anwil un NN vai vismaz viens no šiem viesos jāņem obligāti, bet veiksmes gadījumā arī fričus. Dod dies visiem veselību, tad jau kapiņš būs!
Un atstājies Usmanu!
Ja par Murciu, tad esmu pārliecināts, ka šie uzvarēs šajā grupā un viņiem nebūs sīvi jācīnās, lai tiktu ČL 1/8 finālā.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-22 12:54, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja par Murciu, tad esmu pārliecināts, ka šie uzvarēs šajā grupā un viņiem nebūs sīvi jācīnās, lai tiktu ČL 1/8 finālā.
Laikam jau gan, bet Avellino strītiņš var nebeigties šiem labi..

  +1 [+] [-]

, 2018-11-22 13:56, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Laikam jau gan, bet Avellino strītiņš var nebeigties šiem labi..
Par Avellino pilnībā piekrītu, es jau vakar uzrakstīju, ka prognozēju, ka šie otrajā riņķī izcīnīs ne vairāk par 3 uzvarām.