Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas kārtas MVP - "Galatasaray" izglābušais Ercegs

Andrejs Siliņš

Eirolīgas kārtas MVP - "Galatasaray" izglābušais Ercegs
Zorans Ercegs
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas 6. kārtas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP nosaukts Stambulas "Galatasaray" serbu basketbolists Zorans Ercegs, kurš izglāba savu komandu no zaudējuma spēlē pret Belgradas "Crvena Zvezda".

"Galatasaray" mājās tikai otrajā papildlaikā ar rezultātu 110:103 pārspēja "Crvena Zvezda". Zorans Ercegs pamatlaika pēdējā sekundē ar tālu trīspunktu metienu panāca pagarinājumu, kas vēlāk tika pārvērsts uzvarā. 211 centimetrus garais Ercegs 41 ar pusi minūtē guva 32 punktus (2p. 3/8, 3p. 4/7, s.m. 14/14), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, izprovocēja desmit piezīmes un saņēma divas. Ercega efektivitātes indekss bija +41, kas bija labākais šajā kārtā.

"Šī bija ekselenta spēle no abu komandu puses. "Crvena Zvezda" ir jauna, bet talantīga komanda, viņi cīnījās ļoti labi," pēc mača sacīja Ercegs. "Mums bija problēmas, īpaši otrajā puslaikā. Tomēr papildlaikā izmantojām pieredzi savā labā. Ir labi uzvarēt un turpināt ceļu uz Top16."

Starp citu, pretinieku komandā "Crvena Zvezda" centrs Bobans Majranovičs atbildēja ar +39, gūstot 23 punktus un izcīnot 17 bumbas pie groziem. Jaunu Eirolīgas rekordu uzstādīja "Zvezda" amerikāņu aizsargs Markuss Viljamss, atdodot 17 rezultatīvas piespēles.

29 gadus vecais Ercegs karjeras laikā pārstāvējis arī tādus grandus kā "Olympiacos", CSKA un "Bešiktaš", bet kopš 2013. gada vasaras pārstāv Stambulas "Galatasaray".