Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vasarā pastiprinātais "Lietkabelis" Lietuvas sezonas ievadā pieveic "Žalgiri"

Vasarā pastiprinātais "Lietkabelis" Lietuvas sezonas ievadā pieveic "Žalgiri"
Foto: Lkl.lt

Lietuvas Basketbola līgā aizvadīta sezonas pirmā spēļu kārta, un vasarā skaļus papildinājumus veikušais „Lietkabelis” uz sevi nelika gaidīt, jau pirmajā mačā ar 90:86 pārspējot čempioni Kauņas „Žalgiri”.

„Lietkabelis”, kas pagājušajā sezonā Lietuvas čempionātā ieņēma septīto vietu regulārajā turnīrā, vasarā veica nopietnus sastāva papildinājumus. To vidū īpaši jāizceļ brāļu Lavrinoviču – Kšištofa un Darjuša – apvienošanās atkal vienā komandā, pievienojoties „Lietkabelim”. Sezonas atklāšanas spēlē Darjušs gan nespēlēja muguras sāpju dēļ, kamēr „Žalgiri” šosezon vairs nepārstāv Latvijas saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars.

Pēc pirmā puslaika savā laukumā spēlējošais „Lietkabelis” izvirzījās vadībā 52:39, taču pēdējo sešu gadu Lietuvas čempionvienība „Žalgiris” atguvās trešajā ceturtdaļā, praktiski visu deficītu dzēšot. Mača uzvarētājs izšķīrās spēles galotnē, kurā „Lietkabelis” izrādījās pārāks ar 90:86.

Jau „Žalgira” zaudējums Lietuvas līgā pret komandu, kas nesaucas „Rytas”, ir rets notikums, taču negatīva uzvaru bilance ir vēl retāks. Tā kā šī bija sezonas atklāšanas spēle, šobrīd „Žalgirim” 0-1 bilance. Ar 18 punktiem Kauņas komandas sastāvā izcēlās Artūrs Milaknis, bet Pauļus Jankūnas sameta 13 punktus.

„Lietkabeļa” rindās 15 punkti Žigimantam Janavičum, bet Kšištofs Lavrinovičs savāca 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, kā arī izcēlās ar iespaidīgi bloķētu pretinieku metienu.

Tikmēr ar uzvaru sezonu sāka Viļnas „Lietuvos rytas”, pārliecinoši pieveicot „Nevežis” ar 89:70. Veselus 32 punktus sameta Deivids Logans.

Izmantotie resursi:
Tete-a-Tete Casino-LKL | Lietuvos krepšinio lyga


, 2016-09-22 22:31, pirms 8 gadiem
Neptunas vs Vytautas vakar bija interesanta spēle un arī papildlaikā uzvarēja nefavorīti Vytautas ar Čižausku, Delininkaiti sastāvā. Pēc Eč lietuvieši savu vidējo līmeni pacēluši ļoti augstu.
, 2016-09-22 22:39, pirms 8 gadiem
diezgan interesanti paskatīties protokolus - daudzi leiši spēlējuši arī Latvijā, bet jocīgi ka te nav īpaši spīdējuši, bet mājās Lietuvā ļoti laba statistika ..
, 2016-09-22 23:26, pirms 8 gadiem
Jaaa, to puiku gribejam dabut, bet aldzina tad nu bija taaaada... Redz, labi spele sava Laietkabali joprojam.
, 2016-09-22 23:37, pirms 8 gadiem
LKL aug, gan sportiski, gan viss apkārt basketbolam. Neptunas Vytautas sezonas atklāšanā zālē atmosfēra kā Eirolīgā.

arī Labuckas, kuram Lietkabelī vieta vairs neatradās, šobrīd kapātu Pieno Žvaigzdes, Dzukija vai nāktu no soliņa Šiauļai, bet VEFā līderis.. viela pārdomām.
, 2016-09-23 00:36, pirms 8 gadiem
be_like_mike rakstīja: LKL aug, gan sportiski, gan viss apkārt basketbolam. Neptunas Vytautas sezonas atklāšanā zālē atmosfēra kā Eirolīgā.

arī Labuckas, kuram Lietkabelī vieta vairs neatradās, šobrīd kapātu Pieno Žvaigzdes, Dzukija vai nāktu no soliņa Šiauļai, bet VEFā līderis.. viela pārdomām.
Jap, kā Vecvagars Jr. šogad plosīsies LBL..
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.