Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valmierā un Ventspilī spēlējušais Štimacs pievienojas "Anadolu Efes"

Andrejs Siliņš

Valmierā un Ventspilī spēlējušais Štimacs pievienojas "Anadolu Efes"
Vladimirs Štimacs
Foto: AFP/Scanpix

29 gadus vecais serbu basketbolists Vladimirs Štimacs, kurš karjeras pirmssākumos spēlēja arī Latvijā, bet šobrīd kandidē uz vietu Serbijas izlasē, vienojies par līgumu ar ULEB Eirolīgas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

211 centimetrus garais Štimacs pagājušajā sezonā pārstāvēja Stambulas "Bešiktaš", Turcijas čempionātā vidēji 24 minūtēs gūstot 13,9 punktus un izcīnot 9,6 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā vidēji 24 minūšu laikā izceļoties ar 13,3 punktiem un 9,5 bumbām zem groziem.

Arī jaunajā sezonā Štimacs paliks Turcijā un turpat Stambulā, jo vienojies par līgumu ar Eirolīgā spēlējošo "Anadolu Efes" vienību. Pēc neoficiālas informācijas līgums noslēgts uz divām sezonām (1+1) par vienu miljonu.

Savulaik Štimacs uzspēlēja arī Latvijā, 2007./2008. gada sezonā pārstāvot Valmieras krāsas, bet 2010./2011. gada sezonā spēlējot Ventspils komandas rindās. Karjeras laikā centrs pārstāvējis arī tādus klubus kā "Crvena Zvezda", Kauņas "Žalgiris", Malagas "Unicaja", Minhenes "Bayern" un citus.

Pagājušajā vasarā Štimacs ar Serbijas izlasi kļuva par Rio olimpisko vicečempionu, bet 2014. gadā - par Pasaules kausa vicečempionu. Šovasar Štimacs atkal ir tuvu tam, lai pārstāvētu Serbiju Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas norisināsies viņam nu jau ļoti labi zināmajā Stambulā.