Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Štālbergam, Valeiko, Jakovičam un Pasečņikam būs jābrauc uz Panevēžu

Štālbergam, Valeiko, Jakovičam un Pasečņikam būs jābrauc uz Panevēžu
Anžejs Pasečņiks
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Eirolīga ceturtdien, 21. jūlijā, paziņoja, ka Maķedonijas, Lietuvas, Krievijas un Spānijas klubi Eirokausā aizvietos četras Itālijas komandas, kuras atteicās piedalīties turnīrā.

Itālijas klubi “Dinamo Banco di Sardegna Sassari”, “Dolomiti Energia Trento”, “FoxTown Cantu” un “Grissin Bon Reggio Emilia” pakļāvās Itālijas basketbola federācijas (FIP) prasībai nepiedalīties Eiropas Basketbola līgu apvienības (ULEB) rīkotajā Eirokausā.

Minēto četru klubu vietā dalībai turnīrā apstiprinātas sekojošas komandas: 1) “MZT Skopje Aerodrom” no Maķedonijas, 2) “Lietkabelis Panevezys” no Lietuvas, 3) “Volgograd” no Krievijas un 4) Rolanda Šmita pārstāvētais Madrides apgabala klubs “Fuenlabrada” no Spānijas.

Jaunpienācēji ielozēti jau esošajās grupās. Panevēžas “Lietkabelis” nokļuvis A grupā, kur tam būs jāspēlē pret Artūra Štālberga, Edmunda Valeiko un Ingus Jakoviča pārstāvēto klubu “Nizhny Novgorod”, kā arī Anžeja Pasečņika komandu “Gran Canaria”. Paredzams, ka abi nosauktie klubi uz Panevēžu dosies no Rīgas lidostas, no kuras pieejami labāki lidojumu savienojumi nekā Kauņā vai Viļņā.

“Fuenlabrada” D grupā sacentīsies pret Eirolīgas “Četru fināla” dalībnieci “Lokomotiv Kubaņ”, vairākkārtējiem Eirokausa čempioniem “Valencia Basket”, Ronalda Zaķa pērno klubu “Union Olimpija”, vienu no bagātakajām Izraēlas komandām “Hapoel Jerusalem” un Vācijas Bundeslīgas pārstāvi “ratiopharm Ulm”.

Izspēles kārtība

24 klubi, sadalīti četrās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā, izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies “Top 16” turnīram, kurā visi klubi tiks sadalīti četrās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā, lai izspēlētu divu apļu turnīru. Katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā cīņas notiks sērijās līdz divām uzvarām.

EuroCup 2017 grupas

Izmantotie resursi:
Clubs from FYROM, Lithuania, Russia, Spain to...

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1Nizhny Novgorod (Krievija)Khimki (Krievija)Unicaja (Spānija)Lokomotiv (Krievija)
2Gran Canaria (Spānija)Alba Berlin (Vācija)FC Bayern (Vācija)Valencia (Spānija)
3Cedevita (Horvātija)Bilbao Basket (Spānija)Murcia (Spānija)Union Olimpija (Slovēnija)
4Zielona Gora (Polija)Lietuvas rytas (Lietuva)MZT Skopje (Maķedonija)Hapoel Jerusalem (Izraēla)
5AEK Athens (Grieķija)Volgograd (Krievija)Zenit (Krievija)Ulm (Vācija)
6Lietkabelis (Lietuva)Partizan (Serbija)Budučnost (Melnkalne)Fuenlabrada (Spānija)

, 2016-07-22 14:01, pirms 8 gadiem
Hmm, interesants teikums: "Ronalda Zaķa pērno klubu “Union Olimpija"". Būšu ko palaidis garām, bet kur Ronalds spēlēs nākamsezon?
Pārsteidz, ka Lietuvas un Krievijas klubi tomēr startēs ULEB kaut arī abu valstu federāciju vadītāji "pakratīja" ar pirkstu, ka "NĒ, NĒ, NĒ" spēlēšanai ULEB.
Komandas lieliskas un noteikti sola daudz labu spēļu! Lai veicas mūsējiem!
, 2016-07-22 14:07, pirms 8 gadiem
ja godīgi, tad baigā gaļa solās būt. Ļoti spēcīgas komandas savākušas.
, 2016-07-22 14:14, pirms 8 gadiem
Būs iemesls aizbraukt uz Paņevežu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-22 14:30, pirms 8 gadiem
angrybird rakstīja: Hmm, interesants teikums: "Ronalda Zaķa pērno klubu “Union Olimpija"". Būšu ko palaidis garām, bet kur Ronalds spēlēs nākamsezon?
Pārsteidz, ka Lietuvas un Krievijas klubi tomēr startēs ULEB kaut arī abu valstu federāciju vadītāji "pakratīja" ar pirkstu, ka "NĒ, NĒ, NĒ" spēlēšanai ULEB.
Komandas lieliskas un noteikti sola daudz labu spēļu! Lai veicas mūsējiem!
Man liekas, ka krievu komandām nekas nav mainījies, tāpat pastāv aizliegums, bet viņi došot diskvalifikāciju uz Krievijas kausu, nevis VTB, līdz ar to krievu klubiem "viens pīpis".
, 2016-07-22 15:08, pirms 8 gadiem
Un kas ar Zaķi? Kur būs, ir kāda ziņa? Varbūt atgriežas VEFā?
, 2016-07-22 16:17, pirms 8 gadiem
tāds krievu-spāņu čempis vien būs
, 2016-07-22 16:18, pirms 8 gadiem
kā ar FIBA sankcijām ?
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.