Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kampaco 29 punkti, "Real" galotnē izvairās no vēl viena zaudējuma

Kampaco 29 punkti, "Real" galotnē izvairās no vēl viena zaudējuma
Fakundo Kampaco. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Argentīniešu saspēles vadītājam Fakundo Kampaco gūstot 29 punktus un atdodot 11 rezultatīvas piespēles, Madrides "Real" pirmdien Spānijas ACB līgas finālturnīrā ar rezultātu 95:90 aizraujošā galotnē apspēlēja mājinieci "Valencia", kam tas bija pirmais zaudējums turnīrā.

Spēles laikā "Valencia" bija vadībā ar četriem punktiem, tomēr, sākoties pēdējai mača minūtei, "Real" bija četru punktu pārsvars. Gabriels Deks, spēlējot ar muguru pret grozu, netrāpīja pustālo metienu atlēcienā, bet otrā laukuma pusē mājinieki pēc pirmā aizmestā metiena garām paši tika pie bumbas uzbrukumā, un Alberto Abalde garāmgājienā izprovocēja piezīmi. 24 gadus vecais uzbrucējs iemeta tikai pirmo no abiem soda metieniem, sekoja piezīme pret Faku Kampaco.

Tā kā piezīmju norma vēl nebija sasniegta, "Real" sešas sekundes pirms beigām nācās ievadīt bumbu spēlē no sānu auta. Faku Kampaco pie mīnus trīs stājās uz soda metienu līnijas, un argentīnietis ar soda metieniem panāca plus seši madridiešiem (96:90). "Valencia" vēl pieprasīja pārtraukumu, pēc kā mēģināja ātri gūt punktus, tomēr Kvino Koloma tālmetiens nebija precīzs, turklāt mājinieku garais spēlētājs cīņā par bumbu norāva stīpu, tādējādi bumba atkal nonāca "Real" rīcībā.

Pēdējās sekundēs nekas vairs nemainījās, un Madrides komanda atgriezās uz panākumu takas pēc zaudējuma "Burgos" vienībai pirms divām dienām - 95:90. Savukārt Valensijas komanda mājās notiekošajā finālturnīrā piedzīvoja pirmo zaudējumu.

Rezultatīvākais "Real" rindās ar 29 punktiem bija Fakundo Kampaco, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles un +42 efektivitātes indeksa punkti. Gabriels Deks pievienoja 14 punktus, bet Trejam Tompkinsam 13 punkti. "Valencia" labā 17 punktus guva Alberto Abalde, bet 14 punkti Vaņam Marinkovičam.

Dienas pirmajā spēlē "Gran Canaria" ar 91:87 papildlaikā pieveica "San Pablo Burgos",kam tas bija pirmais zaudējums. Pieredzējušais grieķu centrs Jannis Burusis uzvaru kaldināja ar 25 punktiem un septiņām bumbām zem groziem. Zaudētājiem 26 punktus iemeta aizsargs Vitors Benite. Šobrīd četrām komandām ir vienāda uzvaru un zaudējumu bilance - 2-1.

Vēl šovakar maču aizvadīs "Zaragoza" un "Andorra".

ACB finālturnīrs

A grupaUZ+/-B grupaUZ+/-
Barcelona30+21Valencia21+29
Baskonia21+24Real Madrid21+19
Unicaja21+11Burgos21+6
Joventut12-6Gran Canaria21+2
Bilbao12-22Zaragoza02-24
Tenerife03-28Andorra02-32

"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.