Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Adetokunbo jaunākais brālis paraksta līgumu ar spāņu klubu "Murcia"

Andrejs Siliņš

Adetokunbo jaunākais brālis paraksta līgumu ar spāņu klubu "Murcia"
Alekss Adetokunbo, parakstot līgumu ar "Murcia".

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" superzvaigznes Jaņņa Adetokunbo jaunākais brālis Alekss pēc vidusskolas pabeigšanas ASV nolēmis nevis studēt universitātē, bet pieņemt Spānijas kluba "Murcia" piedāvājumu.

Alekss Adetokunbo šovasar pabeidza vidusskolu ASV un, lai arī saņēma vairākus koledžu stipendiju piedāvājumus, nolēma uzsākt profesionāļa gaitas Eiropā. 19 gadus vecais Adetokunbo parakstījis trīs gadu līgumu ar Spānijas klubu "Murcia", un līgumā iestrādātas iespējas vienpusēji no tā atteikties NBA piedāvājumu gadījumā. 201 centimetru garais uzbrucējs NBA draftam drīkstēs pieteikties pēc nākamās sezonas.

Aizvadīto sezonu "Murcia" rindās noslēdza latviešu spēka uzbrucējs Rinalds Mālmanis, tiesa, laukumā tika ļoti maz. 24 gadus vecais latvietis sezonu sāka Seviljas "Real Betis", ar ko pērn kļuva par Spānijas pēc spēka otrās līgas čempionu, taču arī tur šosezon nespēja izkarot lielas minūtes laukumā.

"Murcia" zināms kā klubs, kas ļāvis attīstīties un sevi apliecināt virknei vēlāk par augstākā līmeņa spēlētājiem kļuvušiem jaunajiem basketbolistiem. To starpā arī šī brīža Madrides "Real" zvaigzne Fakundo Kapmaco, NBA spēlējošais Bojans Bogdanovičs un NBA spēlējošais Gorans Dragičs.