Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pitino neturpinās darbu pie Grieķijas čempiones "Panathinaikos"

Emils Ozerinskis

Pitino neturpinās darbu pie Grieķijas čempiones "Panathinaikos"
Riks Pitino ar Grieķijas līgas čempionu kausu. Foro: Panathinaikos

Grieķijas līgas čempionvienība Atēnu "Panathinaikos" šķīrusies no komandas galvenā trenera Rika Potino, kurš noraidījis piedāvājumu palikt Grieķijā, lai atrastu iespēju darbam NBA.

66 gadus vecais amerikāņu treneris Riks Pitino pievienojās Grieķijas basketbola flagmanim "Panathinaikos" aizvadītā gada izskaņā, kad Atēnu komanda šķīrās no iepriekšējā trenera Čavī Paskala. Eurolīga Pitino vadībā "Panathinaikos" regulāro sezonu noslēdza sestajā vietā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā nespēja pārvarēt Madrides "Rala" barjeru, zaudējot trīs spēļu sērijā ar 0-3. Grieķijas līgā, līdz ar "Olympiacos" atteikšanos piedalīties spēlēs, "Panathinaikos" neradās grūtības kļūt par valsts čempioni.

Šodien savā mājas lapā Grieķijas čempionvienība publicējusi pateicību trenerim Pitino, apgalvojot, ka komanda un treneris šķiras kā draugi. Amerikāņu medijs ESPN norādījis, ka Pitino noraidījis iespēju turpināt darbu Grieķijā, lai koncentrētos uz atgriešanos kādā NBA klubā.

Pitino līdzšinējā karjera NBA trenera amatā gan vērtējama ļoti pretrunīgi un vairāk pat ar mīnusa zīmi. Divas sezonas treneris pavadīja pie Ņujorkas "Knicks" stūres (1987-1998), otrajā gadā aizvedot ņujorkiešus līdz izslēgšanas spēļu otrajai kārtai. Savukārt pie Bostonas "Celtics" vadības grožiem (1998-2001) Pitino veica virkni ar ļoti sliktiem lēmumiem, nespējot sasniegt izslēgšanas spēles. Pitino veica vairākus ļoti apšaubāmus maiņu darījumus un parakstīja daudzmiljonu līgumus ar viduvēja līmeņa garajiem spēlētājiem. Tostarp jāmin, ka Pitino jau pirmās sezonas vidū pēc draftēšanas aizmainīja nākotnes čempionu Čonsiju Bilapsu.

Vairāk Pitino izcēlies koledžu līmenī, kur treneris vadījis Havaju Universitāti, Bostonas Universitāti, Providensu, Kentukī un Luivillu. Treneris izcīnījis vairākus reģionālos titulus kā arī divreiz uzvarējis NCAA Marta trakuma turnīru. Taču viens no šiem tituliem viņam atņemts, jo Federālais izmeklēšanas birojs konstotēja, ka spēlētāju piesaistīšanai Pitino vadītā Luivilla izmantojusi striptīzdejotāju un prostitūtu pakalpojumus.