Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Timma: "Latvijas izlase tuvākajos gados būs ļoti spēcīga"

Timma: "Latvijas izlase tuvākajos gados būs ļoti spēcīga"
Jānis Strēlnieks un Jānis Timma
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Spānijas ACB līgas un Eirolīgas klubs ''Baskonia'' īpašā preses konferencē prezentēja starpsezonas ieguvumu Latvijas basketbolistu Jāni Timmu, kurš, protams, par pievienošanos klubam teica labus vārdus un pozitīvi vērtēja jauno izaicinājumu.

''Jā, protams, tas ir solis uz priekšu. Tas ir augstākais Eiropas līmenis un jau šobrīd gaidu sezonas sākumu. Dažas dienas pirms ierados Spānijā aprunājos ar Dāvi un Dairi Bertāniem, kuri ir spēlējuši Spānijā [Dāvis tieši ''Baskonia'' klubā - aut.]. Viņi man pastāstīja par pilsētu, par klubu. Deva man ieskatu, uz kurieni dodos. Man šeit patīk. Esmu jau nedaudz pastaigājies pa pilsētu, vecpilsētu, cilvēki ir jauki.

Kad uzzināju par ''Baskonia'' piedāvājumu, biju laimīgs. Zināju, ka šis ir Eirolīgas klubs ar lieliskiem līdzjutējiem, lielisku organizāciju. Ierados šeit, jo vairs nav augstāka līmeņa, kur Eiropā spēlēt. Šī ir perfekta vieta, kur man nonākt, iejusties un palīdzēt komandai uzvarēt katru spēli,'' tā sacīja Jānis Timma.

''Mēģināšu spēlēt, cik labi vien iespējams. Atdošu visus, kas man ir. Spēlēšu pēc tādas sistēmas kā treneris vēlēsies. Kā jau teicu, mums būs jācīnās par uzvaru katrā spēlē - nav svarīgi, vai tā būs ACB vai Eirolīgas mačs. Mērķis ir uzvarēt katrā mačā.

Domāju, ka katram spēlētājam, kurš spēlē basketbolu, ir sapnis kādu dienu uzspēlēt arī NBA. Domāju, ka arī tāpēc komanda mani izvēlējās, jo redz, ka vēl varu augt un palīdzēt. Palīdzēsim viens otram,'' turpināja Timma.

Tāpat Jānis arī labus vārdus teica par kopējo situāciju šobrīd Latvijas basketbolā: ''Pēdējos gados basketbols ir audzis Latvijā. Uzskatu, ka vienmēr Latvija ir bijusi basketbola valsts, bet šobrīd esam vēl vairāk attīstījušies. Mums ir vairāki talantīgi jaunie spēlētāji. Tuvākajos gados Latvijas izlase būs ļoti spēcīga. Jau tagad variet redzēt, ka ir pāris basketbolisti NBA. Ir tādi, kas dodas uz Eirolīgas, Eirokausu komandām un aizvada labas sezonas. Domāju, ka Latvijā basketbols attīstās strauji.''


, 2017-06-22 16:06, pirms 7 gadiem
Taisnība Timmam, tiešām prieks skatīties uz šo LV basketbolistu paaudzi un galvenais, ka arī jaunā paaudze, kas tagad aug redz visu šo progresu un arvien vairāk jauniešu sāk spēlēt basketbolu. Ja vien izdosies eiropas čempī maz cik daudz normālu vietu dabūt, tad vispār pacelsies popularītāte citā līmenī.
, 2017-06-22 16:38, pirms 7 gadiem
Nu būs tās medaļas kādu dienu, būs! Prozit!
, 2017-06-22 17:14, pirms 7 gadiem
Ar tāsu morālo nostāju, dzerstīšanos, šanukšanu un rūdības raksturu šie mūsdienu basketbolisti nespētu uzveikt pat mūsu sieviešu izlasi.. spēcīgi kā tad..
, 2017-06-22 17:16, pirms 7 gadiem
Tuvākajos gados būs ppietiekami spēcīga lai iekļūtu 24 labāko komandu pulkā!
, 2017-06-22 17:21, pirms 7 gadiem
kaaja rakstīja: Taisnība Timmam, tiešām prieks skatīties uz šo LV basketbolistu paaudzi un galvenais, ka arī jaunā paaudze, kas tagad aug redz visu šo progresu un arvien vairāk jauniešu sāk spēlēt basketbolu. Ja vien izdosies eiropas čempī maz cik daudz normālu vietu dabūt, tad vispār pacelsies popularītāte citā līmenī.
Kas vairāk? Basketbolu kopš neatkarības atgūšanas spēlē visvairāk no visiem sportiem LV. Tagad vnk treneri izglītotāki. Baskets LV attīstās.
, 2017-06-22 22:11, pirms 7 gadiem
Tie labie vārdi par Latvijas izlasi pēdējā rindkopā bija ļoti labi. Lai citi dzird un redz tādu Latvijas reklāmu, lai nebaidās mūsējos ņemt savās komandās.. Lai veicas, nevaru sagaidīt LV izlases spēles!!!
, 2017-06-22 22:49, pirms 7 gadiem
fire rakstīja: Ar tāsu morālo nostāju, dzerstīšanos, šanukšanu un rūdības raksturu šie mūsdienu basketbolisti nespētu uzveikt pat mūsu sieviešu izlasi.. spēcīgi kā tad..
nu cik lielam dolbajobam un deģenerātam jābūt, lai kaut ko tamīdzīgu uzrakstītu?... trūkst citreiz vārdu lasot komentārus
, 2017-06-22 23:05, pirms 7 gadiem
fire rakstīja: Ar tāsu morālo nostāju, dzerstīšanos, šanukšanu un rūdības raksturu šie mūsdienu basketbolisti nespētu uzveikt pat mūsu sieviešu izlasi.. spēcīgi kā tad..
labi, ka tu mums tāds spēcīgs, ar morālo stāju, 100% uz panākumiem tendēts, līderis savā nozarē.
, 2017-06-22 23:46, pirms 7 gadiem
To fall
Sāksim ar to, ka ir paaudze, kurai dzeršanu, šņaukšanu pārmata uz visu valsti, šie puiši to dara divtik bieži un daudz...pie tam viens m esls ar savu m eslu ģimeni LV nosauca uz visu pasauli upar S zemi un S valodu! Bet ir d iliķu paaudze kam tas šakiet ok. Dubultie standarti.

Un sorry bet sieviešu izlase ir parādījusi, ka raksturā ir spēcīgāka neka šitie memīši.
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.
Emma Mēsemana 2024. gada 13. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
2

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja

Beļģijas superzvaigzne Emma Mēsemana otro gadu pēc kārtas atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā basketbolā sievietēm, sestdien, 13. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji.