Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Preldžičs uz "Darussafaka", "Fenerbahce" piesaista Turcijas fināla MVP Diksonu

Preldžičs uz "Darussafaka", "Fenerbahce" piesaista Turcijas fināla MVP Diksonu
Bobijs Diksons
Foto: FIBA Europe

Neilgi pēc sezonas beigām aktīvi tirgū sākuši darboties Turcijas līgas basketbola klubi - Stambulas "Fenerbahce" vienojusies par līgumu ar līdzšinējo "Pinar Karšiyaka" līderi Bobiju Diksonu, kurš nupat kļuva par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Pēc neizteiksmīgā snieguma vietējā čempionāta izslēgšanas turnīrā "Fenerbahce" šajā starpsezonā nonākusi sarežģītā situācijā - klubs zaudējis "Ulker" atbalstu 19 miljonu eiro apmērā. Komplektācija gan jāsāk laicīgi, un tas arī tiek darīts, taču vispirms nācies atvadīties no vairākiem spēlētājiem.

Regulārajā sezonā trešo vietu izcīnījusī "Darussafaka" vienība nopietni gatavojas jaunajai sezonai, kurā, iespējams, tiks pie "wild card" dalībai Eiropas kausā. Klubs vienojies par divu ilggadējo "Fenerbahce" spēlētāju piesaisti - turku centru Oguzu Savašu, kurš "Fenerbahce" pavadīja desmit gadus, kā arī universālo uzbrucēju Emiru Preldžiču, kurš "Fenerbahce" nospēlējis iepriekšējās astoņas sezonas.

Stambulas klubs, kas pirms sezonas vēl spēlēja pēc spēka otrajā līgā, piesaistījis arī amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Redžiju Redingu, kurš iepriekšējās divas sezonas spēlēja Berlīnes "Alba" sastāvā. Vācijas komandai Redings Eirolīgā palīdzēja ar vidēji mačā gūtiem 12,9 punktiem, izcīnītām 4,8 bumbām un atdotām 3,6 rezultatīvām piespēlēm.

"Fenerbahce" tikmēr nosargājusi sastāvā serbu aizsargu Bogdanu Bogdanoviču, par ko jau rakstījām, kā arī vienojusies par līgumu ar 32 gadus veco amerikāņu aizsargu Bobiju Diksonu. Aizvadītajā sezonā Diksons "Pinar Karšiyaka" rindās izcīnīja Turcijas čempiontitulu un tika atzīts par finālsērijas MVP. 178 centimetrus garais Diksons, kurš "Pinar" pavadīja trīs sezonas, nesen saņēma Turcijas pilsonību, tiekot pie jauna vārda Ali Muhameds. Pastāv iespēja, ka Diksons varētu pārstāvēt Turciju Eiropas čempionātā.

Tāpat "Fenerbahce" veicot pārrunas ar amerikāņu vieglo uzbrucēju Džeimsu Andersonu, kurš bija Kauņas "Žalgira" līeris pagājušajā sezonā. Iepriekš izskanēja runas, ka Andersons varētu pievienoties Maskavas CSKA vai arī atgriezties Ziemeļamerikā. Klubs sastāvā vēlētos redzēt arī grieķu aizsargu Kostu Sluku, taču viņš veic pārrunas par līguma pagarināšanu ar "Olympiacos", bet "Panathinaikos" piedāvājusi četru miljonu līgumu uz četriem gadiem.


"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.