Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Melnkalnes finālā uz laukuma lido krēsli, "Budučnost" atkal čempiones godā

Andrejs Siliņš

Melnkalnes finālā uz laukuma lido krēsli, "Budučnost" atkal čempiones godā
"Budučnost" komanda pamet laukumu, slēpjoties no līdzjutēju mestajiem priekšmetiem
Foto: kkbuducnost.me

Ne visai smuki noslēdzies Melnkalnes čempionāts basketbolā - ceturtdienas vakarā finālsērijas ceturtajā spēlē Podgoricas "Budučnost" un "Sutjeska" komandu cīņa trešajā ceturtdaļā tika pārtraukta skatītāju izraisīto nekārtību dēļ. "Budučnost" tika piešķirta tehniskā uzvara (20:0), kas nozīmēja - devītais čempiontituls pēc kārtas.

Melnkalnes čempionāts sadalīts divos posmos - pirmajā nestartēja vienīgā valsts čempione "Budučnost", kas piedalījās Adrijas līgā un ULEB Eiropas kausā. No desmit pirmā posma komandām otrajam kvalificējās piecas labākās, kam pievienojās "Budučnost". Otrajā posmā tika izspēlēts divu apļu turnīrs, kurā "Budučnost" izcīnīja uzvaras visās desmit spēlēs.

Izslēgšanas turnīrs sākās ar pusfinālu, kur "Budučnost" divos mačos tika galā ar "Mornar Bar", bet regulārā turnīra otrā spēcīgākā komanda "Sutjeska" ar 2-0 pieveica "Teodo Tivat". Podgoricas komanda finālsēriju sāka ar pārliecinošu uzvaru mājās (98:62), bet otrajā mačā viesos piedzīvoja negaidītu zaudējumu (86:91). Atgriežoties mājās, "Budučnost" vēlreiz sagrāva pretinieci (92:68) un nonāca uzvaras attālumā no titula.

Ceturtajā spēlē Nikšičā mājinieku līdzjutēji sāka nekārtības jau otrajā ceturtdaļā, kad mājinieku fanus provocēja viesu aizsargs Nikolā Ivanovičs. Pēc lielā pārtraukuma situācija kļuva nekontrolējama. Trešajā ceturtdaļā pie 51:49 "Budučsnot" labā Omārs Kuks un Nemanja Vranjess uzsāka strīdu, un līdzjutēju mērs bija pilns. Laukumā vispirms lidoja krēsli, bet pēc tam daži līdzjutēji, nolekuši no tribīnēm, mēģināja uzbrukt gan spēlētājiem, gan tiesnešiem. Spēles komisārs pieņēma lēmumu piešķirt mājiniekiem tehnisko zaudējumu (0:20), līdz ar to "Budučnost" sērijā triumfēja ar 3-1.

"Budučnost" izcīnījusi visus deviņus Melnkalnes čempiontitulus, bet šogad pirmo reizi finālsērijā piedzīvoja zaudējumu.

"Sutjeska" 2013. gada kausa finālā sensacionāli pieveica "Budučnost", izcīnot lielāko panākumu kluba vēsturē. Čempionāta finālā pret "Budučnost" komanda spēlēja arī 2012. un 2013. gadā.

Nekārtības Melnkalnes finālsērijas ceturtajā spēlē

  +3 [+] [-]

, 2015-05-22 21:58, pirms 9 gadiem
kārtējo reiz parāda, ka balkānos viņi joprojām tuvāki pērtiķiem...
kaut gan vispār tas pat būtu apvainojums pērtiķiem, tie ir gudrāki.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-22 22:16, pirms 9 gadiem
Ja cilvis grib filmēt, varēja vismaz nelēkāt ar kameru rokās..

  +1 [+] [-]

, 2015-05-22 22:33, pirms 9 gadiem
Komunistu aģenti provokatori ir pamanījšies iefiltrēties pat Melnkalnē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja