Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūms un PAO zaudē, CSKA iesoļo "Final four"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Blūms un PAO zaudē, CSKA iesoļo "Final four"
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

Jāņa Blūma pārstāvētais Atēnu klubs "Panathinaikos" trešdien, 22. aprīlī, otrajā puslaikā pieļāva 11 kļūdas un atzina Maskavas CSKA basketbolistu pārākumu ar rezultātu 55:74. Dimitra Ituda trenētā komanda sērijā guva virsroku ar 3-1 un divpadsmito reizi trīspadsmit sezonu laikā kvalificējās Eirolīgas "Četru Finālam".

Starta minūtēs PAO izvirzījās vadībā ar 4:2, taču turpinājumā iniciatīvu pārņēma CSKA. Franču leģionārs Nando de Kolo iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, bet mazliet vēlāk “zaļo” aizsardzību izpostīja pieredzējušais uzbrucējs Andrejs Kiriļenko. Izrāviens 3:17 panāca viesiem 12 punktu pārsvaru – 7:19. PAO četrus punktus atspēlēja, taču ceturtdaļai punktu pielika Kiriļenko.

Dušana Ivanoviča vīri turpināja spēlēt pacietīgi, ar disciplinētu aizsardzību piespiežot ciemiņus vairākas reizes kļūdīties. Labāk nekā iepriekšējās spēlēs darbojās atēniešu centrs Batista, uzbrukumā agresīvi nospēlēja Diamantidis un īsi pirms pārtraukuma komandas šķīra tikai trīs punkti – 32:35. Tālmetienos neveicās abām komandām. PAO realizēja tikai 1 no 11 mēģinājumiem, bet CSKA pēc De Kolo trāpījumiem lāgā nevarēja dabūt bumbu grozā. Puslaikā 32:37 CSKA labā.

Otrajā puslaikā maskavieši ieslēdza citus apgriezienus aizsardzībā. Pirmajās divdesmit minūtēs PAO spēlētāji kļūdījās tikai trīs reizes, turpretī pēc pārtraukuma bumba tika zaudēta arvien biežāk. CSKA ātrās pārejas uzbrukumā un atgūtā precizitāte tālmetienos izšķīra spēles likteni.

Jānis Blūms pirmajā puslaikā laukumā pavadīja 02:12 minūtes un citās tehniskā protokola ailēs neatzīmējās.

Nikos Papas guva 11 punktus un pārķēra piecas bumbas, tacu iemeta tikai vienu no astoņiem tālmetieniem. Lukass Mavrokefalidis un Džeimss Gists sameta pa pieciem punktiem katrs, bet Diamantidis visus deviņus punktus guva pirmajā puslaikā.

CSKA sastāvā Kiriļenko izcēlās ar 13 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām. Nando De Kolo guva 18 punktus, Kails Hainss atzīmējās ar 12 punktiem, bet Sonijs Vīmss pievienoja 11 punktus un četras rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka finālturnīram kvalificējušās divas bijušo "Panathinaikos" treneru vadītās komandas. Žeļko Obradovičs 20. aprīlī palīdzēja Stambulas "Fenerbahce" pirmo reizi vēsturē sasniegt "Četru finālu", savukārt divas dienas vēlāk to paveica viņa audzēknis Dimitris Itudis.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +4 [+] [-]

, 2015-04-22 23:51, pirms 9 gadiem
Viss tādēļ, ka Blūmam nedeva 10 min.. Bet ja nopietni šobrīd CSKA ir galvenie favorīti uz Eirolīgas titulu..

  -2 [+] [-]

, 2015-04-22 23:59, pirms 9 gadiem
eevelee rakstīja: Viss tādēļ, ka Blūmam nedeva 10 min.. Bet ja nopietni šobrīd CSKA ir galvenie favorīti uz Eirolīgas titulu..
Nav galvenie, Real ir tik pat liels pretendents, ja ne pat lielāks..

  +2 [+] [-]

, 2015-04-23 00:00, pirms 9 gadiem
Žēl PAO, bet sasniedza jau maksimumu, ko varēja ar šo sastāvu, tagad tikai jautājums vai Blūms kaut pāris minūtes Grieķijas čempionātā tiks spēlēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-23 00:56, pirms 9 gadiem
Tiekot Final Four, tu jau esi liels pretendents...
Reals ir Lielāks pretendets, jo Fainal Four būs viņu mājās, un zālē...

     [+] [-]

, 2015-04-23 01:36, pirms 9 gadiem
Blūmam nav ko čakarēties, jāiet uz Vāciju pie Strēlnieka spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-23 09:52, pirms 9 gadiem
Loģiski, ka zaudēja, ja Blūmam dod tikai 2 min spēlēt un pārējā laikā grieķu jaunatne pastaigājās uz laukuma. Nekas, Janka nākamgad atradīs klubu, kur viņu ciena vairāk!