Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Khimki": "Ja sezona neturpinās, loģiski būtu mūs pasludināt par čempioniem"

"Khimki": "Ja sezona neturpinās, loģiski būtu mūs pasludināt par čempioniem"
Jānis Timma un Dairis Bertāns. Foto: Arthur Stabulnieks

Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā basketbola kluba Maskavas apgabala "Khimki" ģenerāldirektors Pāvels Astahovs

"VTB līgā esam aizvadījuši aptuveni trīs ceturtdaļas spēļu regulārajā turnīrā. Ja situācija būs tāda, ka nav iespējams pabeigt sezonu, būtu loģiski čempionus, sudraba un bronzas medaļniekus noteikti pēc pašreizējā turnīra tabulas stāvokļa. Jebkurā gadījumā būs vajadzība paziņot beigu tabulu, jo no tās atkarīga vieta Eirolīgā," sacīja Astahovs.

"Khimki" šobrīd ar 18 uzvarām 19 spēlēs ir pārliecinošā tabulas vadībā. VTB līgai pienākas viena vieta Eirolīgā. Tā kā Maskavas CSKA ir ilgtermiņa licence dalībai Eirolīgā, bet komanda ierasti uzvar VTB līgā (desmit no 11 līgas sezonām beigušās ar CSKA triumfu), tad pie ceļazīmes uz Eirolīgu regulāri tiek arī otra fināliste.

Krievijā izskanējis viedoklis, ka sezona būtu jāpārtrauc pavisam un bez čempionu nosaukšanas. Astahovs šādam redzējumam nepiekrīt: "Kā tādā gadījumā tiks sadalīta vieta Eirolīgā? Pēc pagājušā gada iznākuma? Un sponsori šādā gadījumā var teikt - sezona atcelta, rezultāta nav, atgrieziet mums naudu! Šis ir sarežģīts stāsts, lai gan šobrīd vēl par to pāragri runāt."

"Mūsu prioritāte ir spēlētāju, treneru, personāla, ģimeņu, līdzjutēju veselība. Mūsu ofisa darbinieki pēc Maskavas apgabala vadības ieteikuma strādā no mājām. Nogaidām un sekojam notikumu attīstībai. Kad būs pārliecība par vīrusa sakaušanu, VTB līgas klubi sanāks kopā un nolems, kādā formātā pabeigt sezonu," turpināja ģenerāldirektors.

Pagaidām VTB līgas vadība oficiāli izsludinājusi pārtraukumu turnīrā līdz 10. aprīlim. Viena no dalībniecēm Tallinas "Kalev/Cramo, kas tabulā atrodas augstajā piektajā pozīcijā, ko trenē Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs un kurā spēlē Aigars Šķēle, jau paziņojusi, ka savu sezonu beigusi un neplāno atgriezties turnīrā šosezon. Sezona oficiāli izbeigta arī Polijā, kur spēlē cita VTB līgas komanda "Stelmet Zielona Gora".

"Khimki" vienīgo zaudējumu VTB līgā šosezon piedzīvojuši 23. decembrī mājās pret Krasnodaras "Lokomotiv Kuban". Mačā pret CSKA 8. janvārī Himku komanda svinēja drošu panākumu ar 96:80. Pret "armijniekiem", ko pārstāv Jānis Srēlnieks, bija ieplānota arī nākamā komandas spēle. VTB līgā spēlē arī Mareks Mejeris ("Parma"), bet Minskas "Tsmoki" trenera asistents ir Edmunds Valeiko.

VTB līgas kopvērtējums

VKomandaUZP
1.Khimki18137
2.CSKA15434
3.Lokomotiv-Kuban14634
4.Unics12630
5.Kalev81228
6.Stelmet Zielona Gora81127
7.Zenit81026
8.Parma81026
9.Enisey71125
10.Astana71125
11.Nizhny Novgorod71125
12.Tsmoki-Minsk41523
13.Avtodor51323

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/


, 2020-03-23 15:56, pirms 4 gadiem
Protams, ka jānosauc! Tak tomēr daudz ir nospēlējuši!
Līdzīgi ir jābūt NBA, ja atceļ sezonu, tad Bucks ir jābūt čempioniem! Lai arī tas nav gluži kā parasti, bet ir jānovērtē arī viņu vēlme uzvarēt regulārajā čempī, nevis kaut ko taupīt kā to darīja Clippers
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
7

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.