Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB Eirokausa finālā gaidāms Vācijas un Spānijas komandu duelis

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ULEB Eirokausa finālā gaidāms Vācijas un Spānijas komandu duelis
Berlīnes "Alba" basketbolists Peitons Siva. Foto: Andeas Knopf/Alba Berlin

"7DAYS" ULEB Eirokausa pusfinālu atbildes spēlēs savas otrās uzvaras svinējušas Berlīnes "Alba" un Valensijas "Basket", kas izbraukumā apspēlēja attiecīgi Andoras la Veljas "Morabanc" un Kazaņas "Unics".

Valensijas "Basket" pēc spraigas uzvaras (69:64) abu komandu pirmajā spēlē lūkoja paveikt to pašu arī atbildes spēlē tālajā Kazaņā. Mača sākums Spānijas komandai bija daudzsološs, jo jau pirmajā ceturtdaļā viesi iekrāja 11 punktu pārsvaru (16:5, 19:8). Tomēr turpinājumā "Unics" spēja pakāpeniski atspēlēties, trešās ceturtdaļas vidū paši uz laiku pārņemot vadības grožus (52:49). Valensieši gan neapjuka un uzreiz veica deviņu punktu izrāvienu, atgūstot iniciatīvu savās rokās, kā arī neatlaižot to līdz pat mača noslēgumam, kurā Spānijas klubs izcīnīja uzvaru ar 79:73.

Uzvarētāju labā pa 15 punktiem guva Sems van Rosoms un Mets Tomass. Savukārt "Unics" rindās 13 punktus un piecas rezultatīvas piespēles iekrāja Ēriks Makkolums.

Vakara otrajā spēlē divas pirmajā mačā rezultatīvu sniegumu rādījušas (102:97 "Alba" uzvara) komandas Andoras la Veljas "Morabanc" un Berlīnes "Alba" spēkojās pundurvalstiņā Andorā. Kamēr pāris metrus no halles tika aizvadīta Andoras un Islandes futbola izlašu cīņa, tikmēr halles iekšienē spēles sākumā iniciatīvu spēja uzņemties Vācijas galvaspilsētas klubs. "Alba" pirmā puslaika gaitā spēja veikt 13:1 izrāvienu, kas viesiem vienubrīd ļāva uz rezultāta tablo iekrāt +13 (46:33). Taču lielāko vadību "Alba", pateicoties Peitona Sivas precizitātei, spēja iegūt mača 34. minūtē, kad viesi bija priekšā ar 14 punktu starpību - 83:69. Tajā brīdī pamodās andorieši, kas veica 12 punktu izrāvienu, pietuvojoties līdz nieka -2 (81:83). "Alba" no neilgā, taču bīstamā vājuma brīža atguvās, vēlāk noturot uzvaru ar 87:81.

"Alba" sastāvā produktīvāko sniegumu parādīja Peitons Siva, kurš guva 21 punktu, realizējot četrus tālmetienus. "Morabanc" vienībā 20 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Endrū Albisī.

Arī finālsērija norisināsies līdz kādas komandas divām uzvarām. Turnīra uzvarētājs iegūs tiesības nākamsezon spēlēt ULEB Eirolīgā.

"7DAYS" ULEB Eirokausa pusfināli

Pāris1. spēle2. spēleSērija
Valencia Basket - Unics Kazan69:6479:732-0
Alba Berlin - Morabanc Andorra102:9787:812-0