Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gailītis: "Parādījām kvalitatīvu basketbolu pret ļoti bīstamu komandu"

Gailītis: "Parādījām kvalitatīvu basketbolu pret ļoti bīstamu komandu"
VEF galvenais treneris Jānis Gailītis
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Pēc vakardien gūtās uzvaras VTB Vienotajā līgā "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis uzslavēja savu komandu par paveikto, kā arī atzina, ka pretinieci "Nizhny Novgorod" iegāza daudzās kļūdas soda metienos.

"Šajā spēlē mēs pratām parādīt kvalitatīvu basketbolu izbraukumā pret ļoti bīstamu komandu," pēcspēles intervijā sacīja Jānis Gailītis. "Ņižņijnovgorodas komandā savākti individuāli spēcīgi spēlētāji. Neskatoties uz to, ka viņi neatrodas labākajā fiziskajā un emocionālajā stāvoklī, spēlēt pret viņiem vienmēr bijis nepatīkami."

"Pirmkārt, mums bija nepiešams apturēt "Nizhny Novgorod" snaiperus un uzvarēt cīņu zem groziem, kas mača kopējā mērogā mums arī izdevās," uzvaras recepti skaidroja VEF treneris. "Abas komandas šajā spēlē bija motivētas spēlēt uz uzvaru, tāpēc spēles ritms dažbrīd nebija pludens. Taču "Nizhny Novgorod" šoreiz netrāpīja veselus 14 soda metienus, kas šādā spēlē ir ļoti daudz."

Uz slikto soda metienu precizitāti (trāpīti 16 no 30, kamēr VEF trāpīja 16 no 18) norādīja arī "Nizhny Novgorod" treneris Artūrs Štālbergs: "Viss skaidri redzams spēles protokolā - līdzīgā spēlē netrāpījām 14 soda metienus. Trāpītu mēs tos, un uzvara būtu bijusi mums rokās. Taču beidzot mums izdevās noturēt pretiniekus apmēram 80 punktu robežās."

"Grūta spēle bija mūsu jaunpienācējam Dižonam Tompsonam, jo viņš tikai šonedēļ pievienojās komandai un aizvadīja tikai vienu treniņu ar mums," turpināja Štālbergs, kura vadītā komanda ieņem desmito vietu 13 līgas komandu konkurencē. "Savu lomu zaudējumā nospēlēja arī fakts, kas daudzi spēlētāji izjuta problēmas ar veselību, un tādēļ nevarējām parādīt savu maksimāli labāko sniegumu."

Izmantotie resursi:
ВЭФ защитил позиции в Нижнем | VTB United League


Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.