Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ņečajevs: ""Khimki" VTB līgai uzrādīja tikai daļu budžeta"

Ņečajevs: ""Khimki" VTB līgai uzrādīja tikai daļu budžeta"
Zorans Planiničs traucas garām Jogevam Ohajonam
Foto: AFP/Scanpix

Basketbola klubs "Khimki" atskaitē VTB līgai uzrādīja tikai daļu 2012. gada sezonas budžeta, neiekļaujot visus spēlētāju algām paredzētos izdevumus, otrdien, 22. janvārī, Krievijas žurnālistiem paziņoja Andrejs Ņečajevs, kurš no septembra veic kluba prezidenta pienākumus.

Himku spēlētājiem un treneriem trīs mēnešus netika izmaksātas algas. Maskavas apgabala gubernatora pienākumu izpildītājs Andrejs Vorobjovs janvāra vidū pēc tikšanās ar kluba vadību paziņoja, ka komandas parādus 2,95 miljonu latu (174 miljoni rubļu) apmērā segs sponsori. Tagad izrādījies, ka iepriekšējā kluba vadība slēpusi komandas patiesos izdevumus.

“Gubernators Vorobjovs noteicis, ka man jānodrošina kluba finanšu caurskatāmība Maskavas apgabala vadībai, mūsu investoriem, VTB līgas vadībai un līdzjutējiem,” telefonsarunā teica Ņečajevs. “Pagājušajā nedēļā tikos ar Krievijas sporta ministru Vitāliju Mutko. Viņš, zinot, ka Himku sastāvā spēlē trīs Olimpiskās izlases dalībnieki, pauda bažas par finanšu situāciju klubā un runāja par sporta spēļu klubu budžetu caurskatāmības nepieciešamību. Esam civilizēts klubs un nevēlamies būt baltās vārnas lomā, kā iepriekšējos gados mūs varēja saukt. Nevienam nav noslēpums, ka agrāk “Khimki” neatklāja savu budžetu vai neuzrādīja to pilnā apmērā.”

Kluba vadība VTB līgai iesniedza dokumentus, norādot, ka Himku spēlētāju algu budžets pārsniedz 6 miljonus latu (370 miljonus rubļu).

“Pagaidām nevaru nosaukt kopējo skaitli šim gadam. Ņemot vērā finanšu problēmas, radās budžeta deficīts. Tāpēc nezinu precīzus ciparus, taču skaidrs, ka tie nav 370 miljoni, jo Maskavas apgabala un Himku rajona daļa pārsniedz minēto skaitli. Ilgu laiku klusēju un netaisnojos lietās, ar kurām man nav sakara. Visi raksta, ka problēmas sākās pēc prezidenta maiņas. Nesaprotu tādus apvainojumus. Sāku strādāt septembrī. Ja agrāk viss notika lieliski, kur palika iepriekšējais prezidents Aleksejs Bodunkovs? Un kādēļ vajadzēja uzaicināt mani, ja viss bija kārtībā?”

Nākamajā sezonā kluba budžets tiks samazināts, taču tas neskars Himku basketbola skolu. “Visiem vecākiem ir bērni. Nevēlamies, lai viņi klīstu ielās, gribam, lai viņi būtu veseli. Jaunatnes programmas ir prioritāte, tajās līdzekļu samazināšana nenotiks.”

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта


Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".