Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Bērziņš

Maričs - Eirolīgas MVP decembrī

Maričs - Eirolīgas MVP decembrī
Alekss Maričs
Foto: AP

Par decembra vērtīgāko basketbolistu prestižajā ULEB Eirolīgas turnīrā atzīts Belgradas ''Partizan'' centra spēlētājs Alekss Maričs.

Decembra sākumā Mariča pārstāvētā ''Partizan'' komanda izcīnīja uzvaras pār tādām komandām kā Malagas ''Unicaja'' un Stambulas ''Efes Pilsen''. Lai arī mēneša beigās vienreiz nācās izjust zaudējuma rūgtumu, viena no ULEB Eirolīgas jaunākajām komandām sevi pieteikusi kā nopietnu pretendenti uz iekļūšanu ''Top 16'' turnīra fāzē.

Komandas līderim Aleksam Maričam, par kuru tikai retais zināja pirms šīs sezonas, decembra mēnesis bijis fantastisks - divas nedēļas pēc kārtas iegūti iknedēļas MVP apbalvojumi, un vidēji spēlē gūti 22 punkti un izcīnītas 11,6 bumbas zem groziem. Noteikti jāatzīmē, ka Maričs divpunktu metienus realizējis ar apbrīnojamu precizitāti (80%).

Pēc astoņām aizvadītām spēlēm Austrālijā dzimušais Maričs ar vidēji spēlē sakrātiem 26,5 efektivitātes punktiem ir visa turnīra produktīvākais spēlētājs, bet ''Partizan'' ar četrām uzvarām astoņās spēlēs B apakšgrupā dala 3./4. vietu ar Viļņas ''Lietuvos Rytas''.

Izmantotie resursi:
euroleague.net


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".