Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dairis Bertāns: "Labprāt kādreiz spēlētu vienā klubā ar Dāvi. Kāpēc ne Milānā?"

Rolands Eliņš

Dairis Bertāns: "Labprāt kādreiz spēlētu vienā klubā ar Dāvi. Kāpēc ne Milānā?"
Dairis Bertāns. Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas klubā „Olimpia Milano” spēlējošais latviešu basketbolists Dairis Bertāns intervijā itāļu sporta medijam „La Gazzetta dello Sport” norādījis, ka ir priecīgs un pagodināts par salīdzinājumiem ar Džesī Kerolu, kā arī neizslēdza iespēju, ka kaut kad nākotnē varētu spēlēt vienā komandā ar savu brāli Dāvi Bertānu, kurš šobrīd ir NBA klubā Sanantonio „Spurs”.

„Šosezon ar jaunajiem komandas biedriem uzreiz bija laba saprašanās, kas pagaidām arī sniedzis rezultātu,” izteicās Dairis Bertāns, kurš Milānā spēlē otro sezonu. „Komandā ir pozitīva atmosfēra, jo visi apzinās, ka, ja tu pats nespēlē, tad spēlē kāds, kurš ir tikpat labs vai vēl labāks, un tad nu mums ir tāds noskaņojums, ka zinām, ka dalīsim spēles laiku. Tāpēc katrs cenšas izmantot sev dotās iespējas. Būtībā – ir daudz komandas darba un maz savtīgu domu.”

Dairis Eirolīgas sezonas ievadā vidēji spēlē guvis 8.4 punktus un rezultatīvi spēlējis tieši pēdējā laikā, iepriekšējās četrās spēlēs sametot vidēji 12 punktus. Bertāns bijis viens no iemesliem, kādēļ Milānas komandas turas starp Eirolīgas augšgala komandām, bet ar vidēji 19 punktiem spēlē labākais bijis Maiks Džeimss.

„Džeimsam ir ļoti liels talants spēlē uzbrukumā,” par komandas biedru sacīja Dairis. „Pretinieku aizsardzība parasti vispirms satraucas par viņu un tad par mums pārējiem. Tas savukārt nozīmē, ka man paliek vairāk vietas un laika, lai pieņemtu savus lēmumus spēles gaitā. Džeimss ir mūsu pirmais numurs un galvenais ierocis uzbrukumā.”

Intervijā tika pieminēti Bertāna salīdzinājumi ar Azerbaidžānas amerikāni Džeisī Kerolu, kurš jau kopš 2011. gada pārstāv Madrides „Real”, un Dairis izteica prieku par šādiem salīdzinājumiem: „Esmu priecīgs, ka varu būt Milānas Kerols. Man patīk šis salīdzinājums, jo esam līdzīga stila spēlētāji. Bet man Milānā vēl jāuzvar tikpat daudz, kā viņam izdevies Madridē.”

„Man ļoti patīk Milānā, pilsēta ir fantastiska, un man tas ir gods, ka varu būt daļa no „Olimpia” komandas,” apgalvoja Bertāns, kuram arī tika vaicāts par iespēju kādreiz atkal spēlēt vienā komandā ar brāli Dāvi. „Mēs jau spēlējam kopā Latvijas izlasē, un tās ir labas sajūtas. Ceru, ka kādreiz uzspēlēsim kopā arī klubā. Šobrīd viņš ir apmierināts „Spurs” komandā, bet kādā dienā varbūt spēlēsim kopā. Kāpēc ne Milānā?”

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/dai...
https://www.basketuniverso.it/dairi...

  +9 [+] [-]

, 2018-11-21 19:39, pirms 5 gadiem
Kāpēc ne Sanantonio?

  -2 [+] [-]

, 2018-11-21 19:54, pirms 5 gadiem
mo taverna rakstīja: Kāpēc ne Sanantonio?
Beidz, Dairis ne tuvu nav Nba līmenim

  +3 [+] [-]

, 2018-11-21 20:07, pirms 5 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Beidz, Dairis ne tuvu nav Nba līmenim
jo?! Vasaras līgās rādīja pat ļoti ok līmeni!?
Palūko Daira komandas biedru, kas tikko vēl NBA pelnīja smuku naudu... tiešām Kuzminsks NBA bija NULLE!? Nez vai, katrā gadījumā Itālija viņu degradē ne pa jokam...

  +2 [+] [-]

, 2018-11-21 20:29, pirms 5 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Beidz, Dairis ne tuvu nav Nba līmenim
Man šķiet, ka Dairis dabūja spēlēt dažas pārbaudes spēles pret NBA klubiem dažus gadus atpakaļ un pret 76ers viņš guva 19 pts. protams 76ers diezgan stabili uzvarēja to spēli, bet nu vienalga tas bija patīkami redzēt, ka latvietis spēj gūt tik daudz punktus pret NBA klubu, lai arī 76ers jau toreiz bija peramie zēni iekš NBA.
Viens no tādiem variantiem ''nekad nesaki nekad'' ir Mindaugs Kuzminskas - kurš 29 gadu vecumā debitēja NY Knicks - un godīgi īsti nesaprotu kāpēc KNicks viņu nepaturēja, jo nespēlēja viņš slikti.

     [+] [-]

, 2018-11-21 21:10, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: jo?! Vasaras līgās rādīja pat ļoti ok līmeni!?
Palūko Daira komandas biedru, kas tikko vēl NBA pelnīja smuku naudu... tiešām Kuzminsks NBA bija NULLE!? Nez vai, katrā gadījumā Itālija viņu degradē ne pa jokam...
Tieši to pašu iedomājos skatoties OLY spēles, kā Kuuuzz degradējies Itālijā.. Tur vnk ir super ISO game, tik tur nav Antons, bet ātri vairāki Antoni

  +2 [+] [-]

, 2018-11-21 23:00, pirms 5 gadiem
Kuuzam problēmas privātajā dzīvē, lūk tur problēma. Saka krāpt sievu 2 ned pēc kāzām pats vainīgs 😊

  +1 [+] [-]

, 2018-11-22 00:00, pirms 5 gadiem
Impērija rakstīja: Kuuzam problēmas privātajā dzīvē, lūk tur problēma. Saka krāpt sievu 2 ned pēc kāzām pats vainīgs 😊
opā, nu gan cirvis, kur tāds inside info?

     [+] [-]

, 2018-11-22 00:08, pirms 5 gadiem
Tak visi dzeltenie raksta!! 😁 Leišos pat bijusī sieva, dejotāja starp citu, tv kameru priekšā pateica, ka Kuuz izlika viņu no majas, nomainīja atslēgas un Kuuz cilvēki aizveda viņas mantas uz vecāku mājām🤔😎 noslēdzot līgumu ar NY, esot nereāli mainījies 🤷‍♂️

  +1 [+] [-]

, 2018-11-22 01:40, pirms 5 gadiem
Popovichs jau vienreiz izteicās, ka Dairis ir "helluva player", iespējams ka aģents nav nostrādājis kā nākas toreiz.