Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijušais ventspilnieks Brazeltons par trako uzvaru pār Peineru atzīts par Čempionu līgas 1. kārtas MVP

Andrejs Siliņš

Bijušais ventspilnieks Brazeltons par trako uzvaru pār Peineru atzīts par Čempionu līgas 1. kārtas MVP
Tairons Brazeltons
Foto: FIBA

Par FIBA Čempionu līgas pirmās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju atzīts Polijas vicečempiones "Rosa Radom" amerikāņu saspēles vadītājs Tairons Brazeltons, kurš ar 36 punktiem sekmēja komandas uzvaru trīs pagarinājumos pār Žaņa Peinera pārstāvēto Saloniku PAOK.

Dramatisku cīņu un galotņu pirmajā kārtā bija pārpārēm, taču aizraujošākā cīņa risinājās Radomā, kur vietējā "Rosa Radom" uzņēma Saloniku PAOK no Grieķijas ar Žani Peineru ierindā. Mājiniekiem bija nepieciešami trīs pagarinājumi, lai beidzot izcīnītu panākumu (93:85).

Brazeltons laukumā pavadīja 47 ar pusi minūtes, guva 36 punktus (2p. 8/17, 3p. 4/8, s.m. 8/10), atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, piecas reizes arī kļūdījās, bet sakrāja +30 efektivitātes reitinga punktus. Ar šo sniegumu Brazeltons atzīts par visas pirmās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

30 gadus vecais Brazeltons savulaik profesionāļa karjeru sāka "Ventspils" komandā 2008./2009. gada sezonā, bet vēlāk spēlējis Polijā, Vācijā, Irānā, Ukrainā, NBA Attīstības līgā, Turcijā, Francijā, Baltkrievijā (VTB līgā), bet šovasar atgriezās Polijā, pievienojoties vicečempionei "Rosa Radom".

Jaunnedēļ otrajā kārtā Brazeltons atgriezīsies Ventspilī, jo tieši paredzēta "Ventspils" un "Rosa Radom" savstarpējā cīņa.

Savukārt par ULEB Eiropas kausa otrās kārtas vērtīgākajiem spēlētājiem atzīti uzreiz trīs basketbolisti. Anžeja Pasečņika komandas biedrs "Gran Canaria" komandā Kails Kurics, kurš saņēma atzinību arī pirmajā kārtā, šoreiz ar 20 punktiem un četrām pārtvertām bumbām sekmēja panākumu pār "Nizhny Novgorod". Savukārt Kšištofs Lavrinovičs un Žigmants Skučs ar attiecīgi 15+10 un 22 punktiem sekmēja turnīra debitantes "Lietkabelis" otro uzvaru divās cīņās.

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 12:01, pirms 8 gadiem
Un lemberdzēniem jasamierinas ar nevarīgo Kembelu. 😄

     [+] [-]

, 2016-10-21 12:22, pirms 8 gadiem
nomaini tak virsrakstu. kas tas vispār par teikumu?

     [+] [-]

, 2016-10-21 12:39, pirms 8 gadiem
Grēbers rakstīja: nomaini tak virsrakstu. kas tas vispār par teikumu?
Sportacentrs.com, where latviešu valodas zināšanas doesent happen.

Sportacentrs.com, where autoriem vienalga par lasītājiem happens

Izvēlies, kurš labāk patīk