Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šveds paliks "Khimki", "Barcelona" neredz vietu sastāvā Navarro

Andrejs Siliņš

Šveds paliks "Khimki", "Barcelona" neredz vietu sastāvā Navarro
Aleksejs Šveds
Foto: TASS / Scanpix

ULEB Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs pagājušajā sezonā Aleksejs Šveds arī nākamajā sezonā pārstāvēs Maskavas apgabala "Khimki" vienību, savukārt spāņu "Barcelona" vadība nav mainījusi domas un neredz vietu sastāvā veterānam Huanam Karlosam Navarro.

Šveds ar "Khimki" parakstīja līgumu 2015. gada vasarā, kļūstot par vienu no apmaksātākajiem basketbolistiem Eiropā, bet pagājušajā gadā aizsargs pagarināja līgumu līdz 2020. gada vasarai. Tiesa, līgumā bija atrunātas iespējas pārtraukt to, ja spēlētājs saņem piedāvājumu no kāda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba.

Pēc kļūšanas par Eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju (vidēji 21,8 punkti) Šveds cerēja izmantot šo opciju un atgriezties NBA, kur savulaik jau trīs gadus pavadīja. Tomēr 198 centimetrus garajam basketbolistam nebija neviena tāda piedāvājuma, lai būtu vērts atteikties no līguma ar "Khimki", un Šveds nolēmis palikt Himku komandā arī nākamsezon.

29 gadus vecais Šveds NBA spēlēja no 2012. līdz 2015. gadam, pārstāvot Minesotas "Timberwolves", Filadelfijas "76ers", Hjūstonas "Rockets" un Ņujorkas "Knicks" krāsas. Pēdējās 16 spēles savā līdzšinējā NBA karjerā Šveds nospēlēja "Knicks", vidēji 26 minūtēs gūstot 14,8 punktus un izcīnot 4,6 atlēkušās bumbas. NBA karjerā gan vidējie rādītāji ievērojami zemāki - 7,4 punkti un 2,5 rezultatīvas piespēles.

Līdzīga iespēja bija arī serbu centram Nikolā Milutinovam, kuram bija opcija atteikties no līguma ar Pirejas "Olympiacos", ja līgumu piedāvātu NBA klubs. Tā kā tas nav noticis, Milutinovs paliks "Oly" rindās arī nākamsezon, esot komandas biedrs Jānim Strēlniekam un Jānim Timmam.

38 gadus vecais Huans Karloss Navarro rudenī parakstīja jaunu līgumu ar spāņu "Barcelona" uz desmit gadiem, tiesa, tajā nebija norādīta konkrēts amata nosaukums. Pagājušo sezonu Navarro vēl pavadīja komandā kā spēlētājs, taču laukumā bija maz un, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, lielu pienesumu nedeva - 15 minūtēs 6,9 punkti un 1,9 piespēles.

Starpsezonā superklubs, kas jau otro gadu pēc kārtas nespēja tikt Eirolīgas izslēgšanas turnīrā, pagarināja līgumu ar galveno treneri Svetislavu Pešiču un jau veicis ievērojamas izmaiņas sastāvā. Lai gan Navarro publiski izteicies, ka vēlas turpināt spēlēt, tagad kluba vadība atkārtoti likusi saprast, ka neredz pieredzējušajam basketbolistam vietu komandā jaunajā sezonā. Ja vien Navarro būs ar mieru, visdrīzāk, kluba leģenda sāks veikt cita amata pienākumus, jo spēkā esošais līgums ir derīgs vēl uz deviņiem gadiem.

Navarro Barselonas klubu pārstāv no 1997. gada un nospēlējis tajā 20 sezonas. Pa vidam bija viena izņēmuma sezona, kad Navarro devās uz NBA, pārstāvot Memfisas "Grizzlies".

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 15:18, pirms 6 gadiem
Ceru, ka Navarro turpinās kā trenera asistents nevis kā spēlētājs

     [+] [-]

, 2018-07-21 15:48, pirms 6 gadiem
Katram talantīgam spēlētājam pienāk diena, kad no citiem jādzird - pietiek
Citi pamanās to paziņot no sevis.

     [+] [-]

, 2018-07-21 17:27, pirms 6 gadiem
Jam, Šmitam nākamsezon laba komanda briest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja