Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itālijā triumfē "Ventspils" pāridarītāja "Umana Reyer"

Andrejs Siliņš

Itālijā triumfē "Ventspils" pāridarītāja "Umana Reyer"
"Umana Reyer Venezia" - 2017. gada Itālijas čempione
Foto: legabasket.it

Itālijas basketbola čempionāta A sērijā par 2017. gada čempioni kļuvusi Venēcijas "Umana Reyer", kas finālsērijā ar rezultātu 4-2 apspēlēja "Dolomiti Energia Trentino".

Trento komanda pusfinālā no tālākās cīņas izslēdza iepriekšējo čempioni un galveno favorīti Milānas "EA7 Emporio Armani" (4-1), savukārt Venēcija ceturtdaļfinālā pieveica Pistoijas vienību (3-1), bet pusfinālā tika galā ar iepriekšējo Jāņa Blūma komandu "Sidigas Avellino".

Finālsērija ar diviem mačiem sākās "Reyer" mājvietā Mestrē, bet, pārceļoties uz Trento, rezultāts bija neizšķirts (1-1). Pirmajā spēlē savā laukumā "Reyer" pirmo reizi sērijā pārņēma vadību (2-1), bet ceturtajā mačā zaudēja bez variantiem. Piektajā spēlē Mestrē "Reyer" uzvarēja, pateicoties Maikla Bramosa precīzajam tālmetienam septiņas sekundes pirms beigām (65:63). Vakar sērija bija atgriezusies Trento un mājiniekiem derēja tikai uzvara. Spēles izskaņā tomēr Venēcija precīzi meta no soda metienu līnijas, izcīnot uzvaru mačā ar 81:78, bet visā finālsērijā triumfēja ar 4-2.

Par finālsērijas MVP tika nosaukts "Reyer" kanādiešu vieglais uzbrucējs Melvins Edžims, kurš pēdējā mačā izcēlās ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. Finālsērijā Edžimam vidēji 9,7 punkti un 6,0 bumbas cīņā pie groziem.

"Reyer" šajā sezonā viesojās arī Latvijā, FIBA Čempionu līgas pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā tiekoties ar "Ventspili". Pēc zaudējuma pirmajā mačā Venēcija izcīnīja uzvaru otrajā, soļojot tālāk, un beigās aizspēlējās līdz pat "Final Four" turnīram. Tiesa, jau pēc mačiem pret "Ventspili" komandu papildināja NBA pieredzējušie aizsargs Džulians Stouns un centrs Estebans Batista.

Itālijas čempionātā šosezon spēlēja arī divi latvieši - Artūrs Strautiņš un "Reggio Emilia" palika sestā regulārajā turnīrā un ceturtdaļfinālā piekāpās "Avellino", bet Jāņa Bērziņa "Capo d'Orlando" bija astotā un ceturtdaļfinālā atzina "EA7 Emporio Armani" pārākumu.

Nākamajā sezonā Itāliju Eirolīgā arvien pārstāvēs Milāna, kam ir ilgtermiņa licence dalībai prestižākajā Eiropas klubu turnīrā. ULEB Eiropas kausā spēlēs Trento, Redžo Emīlija un Turīna, kam ir "wild card", savukārt Čempionu līgā startēs Venēcija, Avelīno, "Dinamo Sassari", kā arī "Capo d'Orlando", tiesa, sākot no kvalifikācijas turnīra.

No A sērijas atvadījās "Vanoli Cremona", savukārt pēc vienas sezonas pārtraukuma elites sabiedrībā atgriezīsies Boloņas "Virtus", kas triumfēja otrajā līgā.

Itālijas čempiones pēdējos piecus gadus

GadsČempioneFinālisteSērija
2017Umana ReyerDolomiti Energia4-2
2016EA7 Emporio ArmaniGrissin Bon Reggio Emilia4-2
2015Dinamo SassariGrissin Bon Reggio Emilia4-3
2014EA7 Emporio ArmaniMontepaschi4-3
2013MontepaschiVirtus Roma4-1
Slēpts komentārs: cobham
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-06-21 17:36, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Tas parāda, cik tomēr zems līmenis ir Itālijā
Kas tur zems? Venezia ir loti pieklajigs budzets un speletaju saraksts.. Palasi rakstu kadi viiri pievienojas pec spelem ar Ventspili...Un Vini finala vinneja Trento komandu,kuri pusfinala izsita Milanu ar visam savam zvaigznem..Piekritu, ka pret Ventspili vini likas nemami, bet tas nav raditaajs

  +2 [+] [-]

, 2017-06-21 18:58, pirms 7 gadiem
Tas nozīmē, nav kauns, ka BKV zaudēja nākamajiem Itālijas čempioniem, jo līmenis tur ir galvas tiesu augstāks nekā tur kur vefiņš pieņēma dāvanu no BKV

  -2 [+] [-]

, 2017-06-21 19:12, pirms 7 gadiem
vf rakstīja: Tas nozīmē, nav kauns, ka BKV zaudēja nākamajiem Itālijas čempioniem, jo līmenis tur ir galvas tiesu augstāks nekā tur kur vefiņš pieņēma dāvanu no BKV
Ir gan kauns, jo tajā brīdī viņi demonstrēja šausmīgi sliktu basketbolu, ko nespēja BKV izmantot, dažas citas LV komandas to būtu izmantojušas

  -2 [+] [-]

, 2017-06-21 20:11, pirms 7 gadiem
vf rakstīja: Tas nozīmē, nav kauns, ka BKV zaudēja nākamajiem Itālijas čempioniem, jo līmenis tur ir galvas tiesu augstāks nekā tur kur vefiņš pieņēma dāvanu no BKV
Lai nu kur, bet Itālijā gan līmenis nav galvas tiesu pārāks, protams, līmenis ir augstāks, bet Ventspils un Vefiņš varētu mierīgi par playoffu sisties. Ok, tur ir Armani, kura uz papīra ir līmeni augstāk, bet pārējās komandas visas ir tādas, kuras mājās būtu jāņem.