Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirejas trillerī "Olympiacos" uzvar "Real" un pagarina sēriju

Andrejs Siliņš

Pirejas trillerī "Olympiacos" uzvar "Real" un pagarina sēriju
Vasilis Spanulis
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas trešajā spēlē Pirejas "Olympiacos" savā laukumā ar rezultātu 78:76 dramatiskā galotnē apspēlēja Madrides "Real", sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-2.

Pēc divām uzvarām Madridē "Real" basketbolisti devās sēriju noslēgt Pirejā. Grieķijas trešā lielākā pilsēta spāņus nesagaidīja viesmīlīgi - jau pirmajā ceturksnī "Olympiacos" lika saprast, ka nav gatava neko viegli atdot. Pēdējās četrās ceturtdaļas minūtēs veicot izrāvienu 10:2, mājiniece pirmajā ceturtdaļu pārtraukumā devās pie plus astoņi (23:15). Otrajā ceturksnī izdevās sasniegt un pārsniegt desmit punktu pārsvaru, bet puslaiks noslēdzās ar 45:38 par labu "Olympiacos".

Otrā puslaika sākumā Mirotiča un Fernandesa trejači ļāva "Real" pietuvoties līdz viena metiena starpībai (47:49), tomēr kopējām pūlēm "Oly" atguvās. Felipe Reijess ar pieciem punktiem pēc kārtas sešas minūtes pirms beigām panāca mīnuss trīs (65:68). Brīdi vēlāk Rodrigess guva divus punktus un vairs tikai mīnus viens, bet pēc piecarpus minūšu klusēšanas "Olympiacos" fanu koris pamodās, kad Spanulis iemeta tālo (71:67).

Spēle turpinājās punkts punktā un, sākoties pēdējai minūtei, Rodrigess caurgājienā beidzot izvirzīja vadībā viesus (74:73). 21,6 sekundes pirms beigām zem groza bumbu saņēmušais Braients Danstons pamanīja uz tālmetienu līnijas pilnīgi brīvo Printezi, kurš amerikāņa piespēli pārvērta trjos punktos, atgūstot vadību mājiniekiem (76:74). Veterāns Reijess iemeta vienu no diviem soda metieniem, un Mirotičs tīšuprāt pārkāpa noteikumus, nosūtot uz soda metienu līniju otrā laukuma galā Petveju. Amerikāņa mēģinājumi nebija sekmīgi, un pēdējais uzbrukums piederēja viesiem.

Pret Rodrigesu caurgājienā tika fiksēts noteikumu pārkāpums Mancarim, un 9,9 sekundes pirms beigām "Real" aizsargs devās veikt soda metienus. Stress spēlēja savu lomu teicami, un Rodrigess trāpīja tikai otro. Pirms atlikušajām nepilnajām desmit sekundēm sekoja vēl viens minūtes pārtraukums, bet pēc tā 7,4 sekundes pirms beigām no brīvmetienu līnijas precīzs bija Slukas. Vēl viens pārtraukums, un "Real" varēja ievadīt bumbu spēlē no pretinieku laukuma puses. 2,7 sekundes pirms beigām Spanulis uzsita sodu pret Juļu, bet spāņu aizsargs pie mīnus divi pirmo nerāpīja, otro meta garām speciāli, taču pie uzbrukuma bumbas tikt neizdevās, un "Olympiacos" pagarināja sēriju - 78:76.

Rezultatīvākais bija Braients Danstons ar 21 gūto punktu, viņam arī deviņas atlēkušās bumbas. 17 sameta Vasilis Spanulis. "Real" rindās 19 punktus sameta Serhio Rodrigess, kuram, tāpat kā Danstonam un Spanulim, arī četras rezultatīvas piespēles.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-21 22:19, pirms 10 gadiem
Ar oly joki mazi