Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jahovičs: "Slimības un mikrotraumas komandā pavērušas iespējas arī man"

Jahovičs: "Slimības un mikrotraumas komandā pavērušas iespējas arī man"
Gatis Jahovičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola kluba VEF spēlētājs Gatis Jahovičs kluba mājaslapā dalījās pārdomās pirms pirmdien gaidāmās VTB Vienotās līgas cīņas pret Kazahstānas "Astana".

"Tā mums būs svarīga spēle, arī neņemot vērā to, ka iekļūšana izslēgšanas spēlēs pilnībā vairs nav no mums atkarīga. Mums vajag izcīnīt uzvaru, lai justos labāk un gūtu kādu uzmundrinājumu pēc pēdējām spēlēm, kurās nācies piedzīvot sāpīgus zaudējumus," teica Gatis Jahovičs. "Noskaņojums ir līdzīgs kā pirms katras spēles – gatavojamies cīnīties par uzvaru. Tāpat šoreiz cerēsim uz labvēlīgiem citu spēļu rezultātiem, kas mūsu gadījumā ir "Krasny Oktyabr" zaudējumi."

"Šobrīd komandā ir bijušas dažādas slimības un mikrotraumas, kas nav labi, bet līdz ar to pavērušās iespējas arī man, kuras mēģinu izmantot. Ja sanāk to veiksmīgi izdarīt, tad arī no trenera ir norādījumi kādas no kombinācijām izspēlēt tieši uz mani. Tāpat meklēju iespējas sev ierastajā veidā, kas ir ātrie uzbrukumi, ieraušanās un tamlīdzīgi," Jahovičs skaidroja, kādēļ pēdējā laikā izdevies demonstrēt labu sniegumu.

"Astanas komandas stils ir līdzīgs tam, kādu esam redzējuši tās izpildījumā iepriekš. Sastāvs veidots no ļoti labiem ārzemju spēlētājiem, jo tur ir vairāki meistarīgi amerikāņi, arī Jānis Blūms. Astanai patīk ātra spēle, bet tā ir arī daudzpusīga, jo viņiem ir gan labi centri, gan ārējās līnijas spēlētāji. Jāmēģina to visu apturēt," nākamos pretiniekus raksturoja Jahovičs.

"Vislabāk, protams, pārzinām Jāni Blūmu un viņa spēles stilu. Zinām, ka viņam ir ātrs metiens un to, ka viņš bieži uzbrūk no trīspunktu distances, tāpēc mēģināsim pēc iespējas vairāk viņu apgrūtināt. Pats savulaik arī esmu dažādās komandās spēlējis kopā ar viņu, bet tas bijis diezgan sen. Šķiet, pirmdienas spēle būs pirmā reize, kad tādā līmenī spēlēšu pret Jāni, nevis būšu vienā komandā ar viņu," Jahovičs noslēdza.

Rīgas VEF ar sešām uzvarām un 11 zaudējumiem VTB Vienotās līgas B grupā atrodas septītajā pozīcijā, ieņemot vietu uzreiz aiz izslēgšanas spēļu zonas. Tikpat uzvaru ir arī "Krasny Oktyabr", kas gan ir aizvadījis par spēli mazāk. Savukārt piektajā pozīcijā ar septiņām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ierindojas "Krasnye Krylya".

Lai VEF pakāptos uz sesto vietu, rīdziniekiem regulārās sezonas beigās jābūt vismaz tikpat uzvaru, cik "Krasny Oktyabr". Savstarpējās cīņās komandas uzvaras dalīja uz pusēm, taču kopējā bilance pozitīva ir VEF – 90:73 un 84:85. VEF būs sestajā pozīcijā arī tad, ja vienāds uzvaru skaits būs trim vienībām.

Izmantotie resursi:
VEF Rīga - VEF Rīga


, 2014-03-21 17:41, pirms 10 gadiem
Tulin patas iespejams ari viss beigsies,Ja minska neuzvar,tad reali viss,jo Azo sastavs ir nekads..
, 2014-03-21 18:42, pirms 10 gadiem
Minska zaudē oficiāli
, 2014-03-21 19:02, pirms 10 gadiem
Nomaini komandu uz Krasny VEF, viss būs oki.
Tas nebija nopietni...
, 2014-03-21 19:08, pirms 10 gadiem
sezonas jau sen vairs nav- tā sačakarēt ir jāprot, pat speciāli cenšoties diezvai sanāks / ar šādu stūrgalvīgu amatierisma pieeju vēl bērzam sapiķos- kokā arī ir jāprot uzlīst!
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.