Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertomeu: "Lai spēlētu Eirolīgā, nav obligāti jāspēlē savas valsts čempionātā"

Andrejs Siliņš

Bertomeu: "Lai spēlētu Eirolīgā, nav obligāti jāspēlē savas valsts čempionātā"
Hordi Bertomeu. Foto: Itar-Tass/Scanpix

ULEB Eirolīgas izpilddirektors Džordi Bertomeu atgādinājis, ka Eirolīga nav federācija, bet gan uzņēmums, līdz ar to klubiem, kas spēlē Eirolīgā nav obligāti jāpiedalās arī vietējā čempionātā.

Bertomeu, reaģējot uz skandalozo galotni Spānijas Karaļa kausa fināla spēlē starp "Barcelona" un Madrides "Real", aicinājis spēlētājus, trenerus un līdzjutējus būt iecietīgākiem pret tiesnešu kļūdām. "Mums pret tiesnešu pieļautajām kļūdām jāizturas ar lielāku toleranci vai vismaz tādu pašu toleranci, ar kādu izturamies pret spēlētāju kļūdām. Lielāks balanss nenāktu par ļaunu."

Pēc pieminētā fināla zaudētāja "Real" pavēstīja, ka pieļauj iespēju aiziet no ACB līgas, bet Bertomeu apliecināja, ka tas nebūtu šķērslis, lai Madrides superklubs turpinātu startēt tikai Eirolīgā. "Pastāv iespēja, ka komanda spēlē Eirolīgā, lai gan nepiedalās vietējā čempionātā. Lai tas notiktu jāpārskata noteikumi," norādīja Bertomeu. "Eirolīga ir uzņēmums, nevis federācija. Klubu pārstāvji sasēžas pie galda un pieņem labākos lēmumus turnīram. Tas [šāda pārvaldības forma] dod mums elastīgumu un ļauj pieņemt lēmumus bez birokrātiskām procedūrām. Tas ļauj pielāgoties konkrētajiem brīžiem."

Jau iepriekš runāts par to, ka Eirolīgā varētu spēlēt komanda no Londonas, un tas, visticamāk, arī būtu gadījums, kad komanda nespēlē vietējā čempionātā zemā līmeņa dēļ. "Nākotnē var notikt dažādas lietas, un uzņēmumam jābūt elastīgam, lai pieņemtu labākos lēmumus," skaidroja Bertomeu.

"Real" šobrīd Eirolīgā ieņem trešo pozīciju ar 17 uzvarām 22 mačos. Savukārt ACB līgā komandai 15 panākumi 20 aizvadītajās spēlēs un otrā vieta turnīra tabulā.

Madrides kluba spēles šogad Eirolīgā vidēji līdz šim apmeklējuši 9673 skatītāji, kas ir sestais labākais rādītājs turnīrā, taču piedzīvots neliels kritums, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu (10 030). Tiesa, vēl iespējas uzlabot šos rādītājus atlikušajā sezonā. Ja rādītāju neizdosies uzlabot, tad šī būs jau trešā sezona pēc kārtas, kad "Real" mājas spēļu apmeklējums Eirolīgā samazinājies.

Izmantotie resursi:
https://cadenaser.com/

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 18:21, pirms 5 gadiem
Esošajā brīdī tā nav, jo A licence ir atkarīga no komandas sekmēm pašmāju čempionātā

     [+] [-]

, 2019-02-21 19:39, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Esošajā brīdī tā nav, jo A licence ir atkarīga no komandas sekmēm pašmāju čempionātā
Es domāju, ka gan Real, gan Eirolīgas vadībai ir pie D, ko tu ņaudi..

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 21:19, pirms 5 gadiem
Grizzly rakstīja: Es domāju, ka gan Real, gan Eirolīgas vadībai ir pie D, ko tu ņaudi..
man kaut kā pie tirsas, ka pārproti, kam es to rakstīju.