Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Peiners pret "Partizan" Belgradā, Freimanim jāatspēlējas, Siliņam jānotur

Peiners pret "Partizan" Belgradā, Freimanim jāatspēlējas, Siliņam jānotur
Žanis Peiners
Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgā šovakar atbildes spēli "play-off" kvalifikācijā aizvadīs Žanis Peiners un Saloniku PAOK, kas izbraukumā centīsies atspēlēt divu punktu deficītu pret Belgradas "Partizan". FIBA Eiropas kausā atbildes mačus astotdaļfinālā aizvadīs Ojārs Siliņš un Rolands Freimanis.

FIBA Čempionu līga

Žanim Peineram un PAOK pirms divām nedēļām mājās neizdevās noturēt vadību un galotnē nācās piekāpties "Partizan" ar 74:76. Peiners 28 minūtēs guva septiņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet rezultatīvākais PAOK rindās bija Taduss Makfadens, kuram 20 punkti. "Partizan" sastāvā līdera lomu uzņēmās Vils Hačers, gūstot 27 punktus un atdodot četras rezultatīvas piespēles.

PAOK kopš tā mača aizvadījusi divas spēles, piekāpjoties "Apollon Patras" (79:88) un uzveicot "GS Lavrio" (85:80). "Partizan" tikmēr paspējusi aizvadīt pat piecas (!) spēles, izcīnot divus panākumus. Pēdējā mačā Korāča kausa finālā ar desmit punktiem (64:74) tika zaudēts niknākajai konkurentei "Crvena Zvezda".

Spēle norisināsies "Pionir" arēnā Belgradā, kur ir vietas astoņiem ar pusi tūkstošiem līdzjutēju un jādomā, ka tribīnes būs pilnas, radot lielisku atmosfēru. Starp citu, PAOK un "Partizan" fanu grupējumi ir draudzīgas organizācijas, un jādomā, ka arī tas šo dueli tribīnēs padarīs īpašu.

Spēles sākums pulksten 19:30.

FIBA Eiropas kauss

Ojāra Siliņa pārstāvētā Bonnas "Telekom Baskets" pirmajā astotdaļfināla mačā savā laukumā neatstāja somu "Kataja" nekādas cerības - 91:72. Siliņš nepilnu 16 minūšu laikā iemeta 12 punktus. Čempionu līgā regulāro sezonu spēlējušajai Somijas vienībai otrajā mačā savā laukumā vairs palikušas tikai minimālas izredzes uz atspēlēšanos divu spēļu summā, bet Bonnai motivācija skaidra - turpināt uzvaru sēriju, kas nu jau ievilkusies piecu spēļu garumā.

Spēles sākums 18:30 un oficiālā tiešraide šeit: Kataja-Telekom Baskets

Rolanda Freimaņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey Sportif" pirmajā spēlē Rumānijā ar 72:82 piekāpās "CSM Oradea", bet latviešu uzbrucējs 31 minūtē guva 16 punktus un izcīnīja četras bumbas. Ušakas komanda piedzīvojusi jau četras neveiksmes pēc kārtas, ņemot vērā visus turnīrus un šovakar savā laukumā jāmēģina šo melno joslu pārtraukt. Atspēlēties divu spēļu summā būs grūti, bet ne neiespējami.

Spēles sākums 19:30 un oficiālā tiešraide šeit: Muratbey Usak Sportif-CSM Oradea


Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
9

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".